Interieur

Comelit voegt nieuwe dimensies toe aan deurintercom

Comelit stelde tijdens Batibouw 2014 een op IP technologie gebaseerd systeem: ViP. Het is simpel in aanleg en stand-alone inzetbaar, maar kan ook volledig worden geïntegreerd in bestaande netwerken. De aanleg van een ViP-systeem vereist geen bijzondere kennis van IP-systemen. ViP biedt gebruikers vele voordelen. Zo kent het systeem geen limiet in aantal gebruikers of afstand.

Er kunnen ook gelijktijdig vanaf deurstations in verschillende appartementen meerdere gesprekken worden gevoerd. Connectie met internet geeft bovendien de mogelijkheid het systeem op afstand te beheren, eenvoudig namen aan te passen in het deurstation en oproepen te ontvangen op een smartphone. ViP kan worden geïntegreerd in een bestaand IP-systeem, zoals een Triple Play of een kantooromgeving. Het voordeel daarvan is dat in het complex slechts één IP-bekabelingssysteem nodig is voor diensten als internet, telefoon, televisie en deurintercom. Dit maakt ViP toekomstbestendig.

Integratie met systemen die wellicht later nodig zijn - voorzieningen die bijvoorbeeld te maken hebben met zorg en alarm - blijft mogelijk. ViP biedt de gebruiker bijzondere standaardmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met andere gebruikers te communiceren en hen berichten te sturen. Ook SimpleKey, het elektronische sleutelsysteem van Comelit voor appartementencomplexen, kan worden toegepast. Namen in het deurstation kunnen op afstand worden aangepast en er kan een korte filmopname van tien seconden worden gemaakt van elke bezoeker. Bewoners kunnen ook nog eens kiezen voor een eigen beltoon.

Bij het ViP-systeem kunnen verschillende monitoren worden geleverd, zelfs het audiotoestel Easycom.
De oproepen kunnen ook ontvangen worden op een smartphone/tablet of een PC waarop de de PC-Intercom software geïnstalleerd is. Dit neemt drempels weg om ViP ook eenvoudig toe te passen in de grotere complexen.

Ook interessant