Verbouwen

De passende steiger voor elke klus: waar moet je op letten?

De passende steiger voor elke klus: waar moet je op letten?
Klussen in en om de woning is best leuk voor wie echt handig is. Een beetje professionaliteit kan dan heus geen kwaad. De vaardige jongens onder ons weten dat niet alleen, maar wensen dat ook. In hun gereedschapsschuurtje staat alles mooi gerangeerd. En daar mag een steiger niet ontbreken. Veiligheid is ook binnen deze groep van ‘vakmensen’ een geliefd gereedschap.

Je kan steigers kopen of huren. Maar wie koopt heeft dat voordeel dat hij of zij zeker weet dat de te gebruiken steiger altijd stand-by is. Bij steigerkopen.nl vindt een ongelooflijke brede keuze aan steigers voor elke klus. Is het voor binnen- of buitenwerk, de aanbieder heeft alles in huis om comfortabel aan uw woning te werken. U ontdekt de meest verkochte steigers ze zijn populair omwille van hun gemak. Neem nu de kamersteiger 'breed'. Voor 450 euro is het de uwe (excl. BTW). De brede kamersteiger van steigerkopen.nl is één van de best verkopende steigers. Met een breedte van 135 cm heeft u een ontzettend grote werkoppervlak. De brede kamersteigers zijn ontzettend snel en eenvoudig op te bouwen en zijn voorzien van alle benodigde certificeringen.

Enkele specificaties van de kamersteiger 'breed':


1 x Vouwunit 135 x 190 x 185 6 sporten

2 x Platform zonder luik 190

4 x Dubbel geremd wiel 15 cm.

5 x Borgpen

Kamersteigers

Kamersteigers zijn ideaal bij bescheiden projecten in en rondom de woning. Bij aanbieders als Steigerkopen.nl vindt u een uitgebreid assortiment kamersteigers tot een werkhoogte van wel twaalf meter, met verschillende breedtes en met een ruime keuze aan extra materialen om uw klus zo makkelijk mogelijk te maken. Voornoemde dealer bezorgt alle steigers altijd gratis bij u thuis en bij plaatsing van een bestelling voor 15:00 , mag u erop rekenen dat de kamersteiger al de volgende dag bij u staat.

Hoe bouw je je steiger op?

Je hebt de steiger die je nodig hebt uitgekozen. Je wilt hem uiteindelijk opbouwen. Daar komt meer bij kijken dan je denkt.

Vier tips

Selecteer de juiste modules


Een steiger bestaat uit verschillende opbouwmodules. Kies de juiste volgorde en volg nauwgezet de aanwijzingen in de handleiding.

Werk samen

De constructies van lagere steigers zijn eenvoudig op te bouwen en af te breken. Doe het niet alleen, veel handen maken het werk licht.

Zet de steiger waterpas

Veiligheid vereist stabiliteit en stabiliteit vereist evenwicht. Zet de steiger waterpas, dan vergroot je de veiligheid van de mensen die op de steiger werken. Controleer met het opbouwen regelmatig of de steiger waterpas staat. Waterpas een rolsteiger opbouwen is eenvoudig als hij is uitgerust met opspindelbare wielen. Dat zijn wielen met een draad die je verlengt of verkort door eraan te draaien.

Let op het weer

Hoge steigers vangen veel wind. Opletten geblazen! Bouw je een steiger let dan op het weer. Tot en met windkracht 6 werk je veilig op een steiger. Vanaf windkracht 6 ben je verplicht de steiger af te breken of te verankeren met een verankeringsbuis. Als je windvangers, zoals een zeil of doek, aan de steiger bevestigd hebt, veranker de steiger dan altijd aan de gevel.

Ook interessant