De afwerking buiten: kies voor de juiste stelling

3 april 2018 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
De afwerking buiten: kies voor de juiste stelling
Stellingen helpen ons veilig op hoogte te werken. De opbouwmogelijkheden zijn eindeloos en worden bepaald door uw werkzaamheden. Belangrijk is dat u de veiligheidsvoorschriften respecteert. Wilt u vaste steigers of rolsteigers of een combinatie van beide mogelijkheden? Een goede raad: informeer bij de echte steigerspecialist. Wij zetten alvast een aantal punten op rij waarmee u best rekening houdt.

Zeker geen onbelangrijke vraag: vaste of rollende steigers? Rolsteigers zijn zowel binnen als buiten inzetbaar, licht te hanteren door het aluminium frame en doorgaans compact. Door het lage gewicht kan een stelling op wielen - met rem - vlot verplaatst worden. Ze bieden een oplossing bij schilderwerken, behangen, pleisteren, verlichtingswerken, werkzaamheden aan plafond, ...

Vast en rollend

Vaste constructies kiest u best bij grotere, langdurige buitenwerken, bijvoorbeeld tijdens metsel- of gevelwerken, en renovaties. Een dergelijke stelling is kloek opgebouwd met stevige stalen onderdelen, beslaat meestal de volledige oppervlakte van de gevel, en laat zich veilig verankeren.

Vast en rollend? Ook dat is mogelijk: sommige omstandigheden vereisen het comfort van een vaste stelling, maar de flexibiliteit van een bewegend geheel.

Vaste stellingen

Metsers- of torenstellingen worden op maat samengesteld volgens de situatie op de werf. Een combinatie bestaat uit 3 basiselementen: kaders, kruisen en plateaus - en is daardoor eenvoudig op te bouwen. Bij Steigervoorweinig.nl zit u bij een specialist waar u met al uw steigervragen voor buitenwerk terecht kunt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo