Wat heb je allemaal nodig als je gaat verbouwen?

Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Wat heb je allemaal nodig als je gaat verbouwen?
Wie bouwt of verbouwt, heeft nood aan degelijke werktuigen. Niks vervelender dan een kaduke ladder of een wiebelend trapje. Zo kan u toch niet de werf opgaan. Stabiliteit en veiligheid gaan hand in hand. Kies voor degelijke ladders, trappen, steigers en kamersteigers. U vaart er wel bij en het werk schiet een stuk sneller op. Comfort op de werkvloer geeft een hogere kwaliteit af. U en uw opdrachtgever zijn ermee gebaat. Dus aan de slag ermee!

Kamersteigers zijn ideaal voor de wat kleinere projecten. U kunt een kamersteiger makkelijk binnenshuis manoeuvreren, zelfs door een trapgat of andere smalle doorgang. Er zijn diverse mogelijkheden als u van plan bent een kamersteiger te kopen. Er zijn brede en smalle kamersteigers, bovendien kunt u kiezen voor nieuw, tweedehands of zelfs losse onderdelen. Er zijn interessante aanbieders op de markt waar u heel wat informatie vindt.

Handig

Een kamersteiger is de juiste oplossing als u aan de slag moet met een klus waarbij een trap nét niet handig meer is. U werkt dan veiliger met een kamersteiger, onder andere omdat u op een platform staat in plaats van een traptrede. Beide handen zijn vrij voor de werkzaamheden, omdat u de spullen die u nodig heeft gewoon naast u neerzet op het platform. Kamersteigers zijn compact en gemakkelijk uit elkaar te halen of in te vouwen. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag, zowel tijdens het gebruik als in de opslag. Vanwege de standaardafmetingen, kunt u de kamersteiger ook gebruiken met onderdelen van sommige andere merken.

Werkhoogtes

U heeft de keuze uit verschillende werkhoogtes en breedtes, zodat u eigenlijk altijd vindt wat u zoekt. De werkhoogtes kunnen variëren van drie tot ruim 4,7 meter, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in en rond het huis. U kunt kiezen voor een smalle kamersteiger met één platform, maar het is ook mogelijk om een brede kamersteiger te kopen waarbij twee platforms naast elkaar worden geplaatst. Deze steigers zijn 135 breed en hebben dezelfde afmeting als een standaard brede rolsteiger. Hierdoor zijn ze ook te gebruiken als basis in een rolsteiger. Eveneens is het mogelijk om te kiezen voor een platform met luik, als u binnendoor omhoog wil klimmen omdat buitenom niet veilig genoeg is. Kies de kamersteiger die het beste past bij uw project. Vraag informatie op bij uw dealer, hij helpt u vast verder.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo