De nieuwe douche-ervaring: ruimte, glas, rust en helderheid

22 september 2015 Bron: King George
De nieuwe douche-ervaring: ruimte, glas, rust en helderheid
In de woonbadkamer speelt de douche een steeds belangrijker rol. We kiezen voor een grotere doucheruimte, waar glas zorgt voor transparantie, helderheid en rust. De Duitse sanitairspecialist Hansgrohe presenteert in zijn nieuwe douchereeks dan ook verschillende elementen afgewerkt met glas. Gecombineerd met de populaire Select-technologie, waarbij je met één druk op de knop wisselt van straalsoort, levert dat een luxueuze waterbeleving op. Ontdek de gloednieuwe hoofddouches Rainmaker Select, de thermostaat ShowerTablet 700 en de ingebouwde douchebedieningen ShowerSelect.

Trend: helderheid en rust in de badkamer

Openheid in de woning is kenmerkend voor de interieurarchitectuur van vandaag. Ruime glaspartijen brengen de tuin binnen, woonruimtes versmelten met de keuken, en ook in de woonbadkamer is transparantie het codewoord.

Waar we vroeger de douche verstopten in een donkere nis, kiezen we nu voor een open vormgeving die bijdraagt tot helderheid en rust. Glas speelt hierbij een belangrijke rol. Zoals Andreas Diefenbach van Phoenix Design – vaste designpartner van Hansgrohe – het zegt: “Glas en water zijn de beste vrienden. Glas is net als water iets universeels en wordt overal begrepen.”

Onze doucheruimte wordt vandaag ook opvallend groter. Vooral bij nieuwbouw en grondige renovaties laten we het bad vaak achterwege ten voordele van grotere doucheruimtes. Toch wil de nieuwe douche zich architecturaal niet opdringen of een statement maken. Denk heldere glazen panelen tot op de grond met verborgen scharnieren, waardoor het aanvoelt alsof je in een open ruimte doucht in plaats van in een verborgen hoek. Dat draagt bij tot het wellnessgevoel. We vertoeven vandaag namelijk niet alleen in de badkamer voor onze lichaamsverzorging, maar ook om tot rust te komen en even te ontsnappen aan de turbulente wereld rondom ons.

Hansgrohe

1. Hoofddouche Rainmaker Select

Hansgrohe Rainmaker SelectIn lijn met de trend van grotere doucheruimtes ontwikkelde Hansgrohe grotere hoofddouches. De nieuwe Rainmaker Select-reeks omvat twee ontwerpen, één met een doorsnede van 46 cm en één met een doorsnede van 58 cm. Gecombineerd met de Select-technologie, waarbij je met één druk op de knop van straalsoort wisselt, staat dat garant voor een sensuele douche-ervaring. De nieuwe hoofddouches maken van de badkamer een oord van ontspanning waar je maar al te graag ontsnapt aan de drukte van alledag.

Samen met zijn vaste designpartner Phoenix Design koos Hansgrohe voor een heldere, minimalistische ontwerptaal met strakke vlakken en licht afgeronde hoeken. De combinatie van wit glas en chroom – nieuw voor Hansgrohe – resulteert in een luxueuze en natuurlijke look die perfect samengaat met moderne badkamerarchitectuur. De hoofddouches tonen het vakmanschap van Hansgrohe: de glazen plaat telt meer dan tweehonderd straalopeningen die elk met een precisielaser uitgesneden werden.

2. ShowerTablet Select 700

Stijlvol, veilig en handig. De nieuwe ShowerTablet Select 700 is ideaal om je Rainmaker Select-hoofddouche te bedienen. Met zijn glasoppervlak van maar liefst 70 cm heb je alle ruimte voor je shampoo, zeep en scheermesjes. De tijdloze, architecturale vorm doet het tablet versmelten met elke badkameromgeving.

Hansgrohe showertablet select 700

De ShowerTablet Select 700 laat je in combinatie met de Rainmaker Select hoofddouche toe om met een eenvoudige druk op de knop van straal te veranderen of te wisselen tussen de hand- en hoofddouche. Het glazen oppervlak is makkelijk schoon te houden en straalt luxe uit.

De ShowerTablet is bovendien heel veilig. De behuizing staat niet in verbinding met de watertoevoer, waardoor die nooit te warm wordt. De afgeronde hoeken staan in voor extra veiligheid.

De ShowerTablet past perfect over bestaande kraanuitlopen. De behuizing sluit naadloos aan op de muur. Dat maakt het toestel handig bij verbouwingen. Het glazen oppervlak laat zich vlot schoonmaken.

3. Inbouwthermostaat ShowerSelect

De intuïtieve inbouwthermostaat ShowerSelect van Hansgrohe is nu ook met een luxueus oppervlak van wit of zwart glas verkrijgbaar. Het tijdloze en heldere design past goed bij de hedendaagse architecturale trends. Je kunt de douchebedieningen combineren met de bestaande producten van Hansgrohe, maar dankzij het witte of zwarte glas vormen ze natuurlijk een mooi duo met de Rainmaker Select-hoofddouches.

Hansgrohe Inbouwthermostaat ShowerSelect

De Select-technologie van Hansgrohe werkt via een bijzonder afsluitventiel. Hierdoor kun je, zonder ingewikkelde elektronica of elektrische aansluitingen, eenvoudig én op mechanische wijze, het water aan- en afzetten, de hoofd- en handdouches bedienen én wisselen tussen verschillende straalsoorten. En dat allemaal door eenvoudig op de knop te duwen. Het krasbestendige en duurzame glas maakt de inbouwthermostaten eenvoudig om schoon te maken.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo