Dossier Batibouw

Batibouw 2015: Breng meer wellness in je badkamer

6 februari 2015 Bron: Hansgrohe
Dankzij de nieuwe Croma Select-reeks van Hansgrohe kun je op een heel eenvoudige manier, zonder kap- of breekwerk, meer wellness in je badkamer brengen. De populaire en budgetvriendelijke douchelijn van Hansgrohe wordt nu namelijk uitgerust met de Select-technologie. Met één druk op de knop wissel je eenvoudig tussen verschillende soorten waterstralen. Nieuw in de reeks zijn drie handdouches, een hoofddouche en een showerpipe. Deze nieuwe douches van Hansgrohe kunt u bewonderen op Batibouw 2015.

Drie handdouches

Hansgrohe - Batibouw 2015Het opvallendste model van de drie nieuwe handdouches is de Croma Select Multi. De douche heeft een Select-knop waarmee je wisselt tussen drie straalsoorten: een zachte regendouche, een sterke IntenseRain en een pulserende massagestraal. Regel je liever de intensiteit, dan kies je voor de handdouche Croma Select Vario, waarbij je de straalkracht regelt van een zachte regendouche tot de stevige TurboRain-modus. Wie een degelijke handdouche zonder veel poespas wil, voor in de badkuip bijvoorbeeld, kiest voor de budgetvriendelijke single-jet Croma Select. De drie nieuwe handdouches uit de collectie Croma Select zijn beschikbaar met een ronde vorm (S), of met een afgeronde rechthoekige vorm (E). Ze kregen een glanzende chroomafwerking. De straalkant heeft een elegante witte afwerking.

 • Handdouche Croma Select Multi. € 63 (excl. btw) – EcoSmart versie: 9 l / minuut.
 • Handdouche Croma Select Vario. € 48 (excl. btw) – EcoSmart versie: 9 l / minuut.
 • Handdouche Croma Select 1jet. € 36 (excl. btw) – EcoSmart versie: 9 of 7 l / minuut.

“De Croma-handdouches behoren tot onze bestverkopende producten”, vertelt Steffen Erath, productmanager bij Hansgrohe. “Die populaire lijn hebben we nu nog performanter gemaakt. De nieuwe handdouche Croma Select heeft een ergonomisch, lang en slank handvat met een geïntegreerde en praktische Select-knop. Switchen tussen de stralen is dan ook heel eenvoudig: met één druk op de knop.”

Croma Select: Select-technolgie ook in de hoofddouche

Hansgrohe - Batibouw 2015Naast de handdouche is er ook een nieuwe hoofddouche in de reeks. Die laat je met één druk op de Select-knop kiezen tussen twee stralen: de sterke en oppeppende regenstraal of de geconcentreerde IntenseRain waarmee je met gemak het laatste restje shampoo uit je haren spoelt. De hoofddouche Croma Select 180 2jet heeft een diameter van 180 mm en is eveneens beschikbaar in S- of E-vorm. Afwerking volledig van chroom of duotoon wit-chroom.

 • Hoofddouche Croma Select 180 2jet. € 240 (excl. btw) - EcoSmart-versie 9 l / minuut.


Hansgrohe - Batibouw 2015

Een douchesysteem ideaal voor badkamerrenovaties

Meer wellness in de badkamer hoeft niet overdreven duur te zijn. Showerpipes zijn al een tijdje in opmars. Ze combineren de luxe van een hoofddouche, het comfort van een handdouche en de precieze temperatuurregeling van een thermostaat in één aantrekkelijk systeem. Dankzij de Select-technologie breng je bovendien nog meer waterpret in de badkamer. De installatie van een showerpipe is eenvoudig: die past perfect op de bestaande aansluitingen. Zo vermijd je kap- en breekwerk en hoef je ook geen nieuwe tegels te plaatsen.

De nieuwe Croma Select 180 is de budgetvriendelijkste showerpipe van Hansgrohe. Het systeem bestaat uit een hoofd- en handdouche. Beide zijn uitgevoerd met de Select-technologie, waarmee je makkelijk switcht tussen verschillende stralen. De handdouche is de Croma Select Multi. Handig: de hoofddouche is dankzij een balverbinding flexibel; je laat hem in elke richting buigen. De horizontale douchearm, bevestigd aan de muur, kan bovendien 80° zwenken. Tot slot is er een aanpasbare douchehouder, een doucheslang en de thermostaat Hansgrohe Ecostat Comfort, waarmee je de gewenste temperatuur precies instelt.

 • Showerpipe Croma Select 180 2jet. € 745 (excl. btw).

Ecologie op de eerste plaats

Hansgrohe - Batibouw 2015Hansgrohe streeft voortdurend naar minder waterverspilling, zonder dat je douche-ervaring daar moet onder lijden. Voor dezelfde prijs kun je telkens kiezen voor een hand- of hoofddouche Croma Select met EcoSmart-technologie. Die reduceert het waterverbruik tot negen liter per minuut. Dat betekent dat je minder energie nodig hebt voor warm water, waardoor je niet alleen geld bespaart, maar ook het milieu minder belast.

Eenvoudig schoon te maken en waterbesparend

Alle douchekoppen van Croma Select zijn uitgerust met de antikalkaanslag-technologie QuickClean, waardoor je ze eenvoudig schoonmaakt. Eender welke kalkaanslag kun je van de silicone noppen wrijven met je vingertoppen. Ook de filter is eenvoudig schoon te maken. Met een ratel schroef je de Select-knop van de hoofddouche.


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo