De mogelijkheden van beton in jouw woning

26 november 2021 Bron: Bouw & Wonen
De mogelijkheden van beton in jouw woning
Om je huis een trendy uitstraling te geven zijn er een aantal mogelijkheden. Een mogelijkheid is om je huis industrieel te laten ogen waarbij de aanwezigheid van beton cruciaal is. Met het materiaal beton kun je op verschillende manieren aan de slag. Zo kun je denken aan het laten leggen van een betonnen vloer in de slaapkamer of het laten plaatsen van een betonnen rand om de vijver in je tuin. Het is belangrijk dat je beton aanschaft dat vloeistofdicht is. Met permacon beton voorkom je dat je last hebt van algen of schimmelgroei waardoor je zorgeloos kunt genieten van je betonnen vloer of vijverrand. Benieuwd welke mogelijkheden beton nog meer biedt in je woning? Lees dan snel verder.

Betonnen aanrecht

Als je iets wilt plaatsen dat de aantrekt in je keuken, dan is een betonnen aanrecht the way to go. Deze eyecatcher zorgt voor een ontzettende stijlvolle uitstraling in je keuken en het aanrecht kan naar eigen wensen worden gemaakt. Dit komt doordat beton wordt gegoten, waardoor je aan kunt geven wat je voorkeuren zijn omtrent de vorm en afmetingen. Behalve de uitstraling, kan beton ook wel tegen een stootje. Als je regelmatig in de keuken werkt, is een betonnen aanrecht de ideale optie zodat je deze niet bij het geringste contact beschadigen maakt. Daarbij is een betonnen aanrecht relatief goedkoop. Het beton laten gieten is niet duur, dus om de prijs hoef je je zelf in ieder geval geen zorgen te maken.

Betonnen wand in de tuin

Beton wordt ook steeds vaker gebruikt als onderdeel van het interieur. In de tuin kun je met beton verschillende kanten op. Met een betonnen keerwand bijvoorbeeld, kun je zorgen voor een stevige en tegelijkertijd duurzame afrastering van je tuin. Daarnaast kan een betonnen wand ervoor zorgen dat ongelijke delen in de tuin worden verbloemd. Zodra je een betonnen wand in de tuin plaatst zal deze iedere dag buiten staan in weer en wind. Hierdoor kan het voorkomen dat er algen en schimmels kunnen ontstaan tussen het beton. Het wordt aangeraden om het beton waterdicht te maken. Zo hoef je deze wand niet meer zelf te onderhouden en voorkom je dat er vervelende vloeistoffen tussen het beton gaan zitten.

Het gebruik van beton in de woning wordt door steeds meer consumenten overwogen. Voor mensen die houden van een industriŽle uitstraling is beton de ideale toevoeging aan je huis. Kijk bij verschillende partijen wat de mogelijkheden zijn en laat je verrassen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo