Badkamers

Karakter in je badkamer: zo doe je het!

Karakter in je badkamer: zo doe je het!
In de meeste huizen is een badkamer vooral praktisch en hygiënisch: je ziet er witte badkamermeubels, een grote douche, enkele tandenborstels, genoeg kasten voor handdoeken en verzorgingsproducten en een handdoekdroogrek. Er is zeker niets mis mee, maar misschien wil jij toch wat meer karakter in je badkamer. Net zoals in je woonkamer of slaapkamer, wil je dat je badkamer je eigen persoonlijkheid en warmte uitstraalt. Hoe je dat doet, vertellen we je graag.

Hygiëne vs. Karakter

Oké, karakter is wel nog wat anders dan zoals in de jaren ’80 tapijt in je badkamer leggen. Je badkamer is als eerste een ruimte die makkelijk schoon te maken moet zijn want met vuile hondenpootjes, kleine kinderen of zweterige sportmannen wordt de ruimte snel vuil. Als eerste stap, kies je dus voor kwaliteitsvolle badkamermeubelen zoals een regendouche en dubbele lavabo. Zo kan iedereen zich naar hartenlust wassen en opknappen. Kies daarna de stijl die je in je badkamer wil: ga je voor een landelijke stijl, of ben je toch meer voor modern of een houtlook? Voor de drie stijlen hebben we wel wat tips in petto.

Landelijke stijl op jouw manier

Een typische landelijke badkamer combineert hout met donkerdere kleuren of witte of beige panelen. Om het wat anders te maken kan je kiezen voor een pastelkleur in plaats van beige zoals olijfgroen, grijsblauw of lichtroze. Ook kan je karakter brengen door fotokaders omhoog te hangen, antieke krukjes naast je bad te zetten of door voor kleurrijke handdoeken te kiezen.

Modern with a twist

Een moderne badkamer kan snel erg ‘klinisch’ lijken, zeker als alles in het wit is. Kies daarom voor een nieuwere moderne badkamer: betonlook vloer, zwartmatte kranen en houten meubels. Zorg voor karakter en gezelligheid door hangplantjes toe te voegen en grote dakramen te integreren. Vergeet ook niet dat de look van een wc erg belangrijk is in een moderne badkamer. Een hangend toilet geeft je badkamer die gestroomlijnde look.

Hoe doe je ‘houtlook’?

Te veel hout in je badkamer is niet zo goed: het kan nog steeds minder goed tegen vocht dan tegels en hout verslijt erg rap omdat een badkamer zo intens wordt gebruikt: schrobben, veel zeep en vuil zijn niet zacht voor houten vloeren en meubels. Kies dus kwalitatief hout, en neem ook niet alles in hout, dan wordt het al rap wat te veel. Kies dus bijvoorbeeld voor een houtlook vloer, maar met natuursteenmeubels en witte muren, of kies voor een stenen vloer met een houten meubel. Maak je badkamer extra gezellig door eucalyptus in je douche te hangen, juweelpotjes op je aanrecht te plaatsen of je mooiste shampoo tentoon te stellen.

Ook interessant