Verbouwen

De meest voorkomende vragen wanneer je zelf technieken gaat plaatsen

De meest voorkomende vragen wanneer je zelf technieken gaat plaatsen
Bij een nieuwbouw of verbouwing spreekt het voor zich dat een heel grote hap van het budget naar werkuren gaat. Het is dus interessant om zelf de handen uit de mouwen te steken en zo flink te besparen. Waarom is het zo moeilijk om die stap te wagen? In dit artikel gaan we verder in op de meest gestelde vragen van de twijfelaars.

Hoe groot is de besparing?

In de eerste plaats is het belangrijk te weten hoeveel je kan besparen door zelf je technieken te plaatsen. Gemiddeld gaat het over zo’n 50% op de prijs die een aannemer zou aanrekenen voor dezelfde werken. Om de juiste besparing te weten te komen, kan je offertes aanvragen aan aannemers en die prijs vergelijken met de prijs van het zelfbouwpakket. Via de website van Easykit is het mogelijk een raming aan te vragen. Voor een offerte op maat kan je best een afspraak maken. Maar gemiddeld genomen kan je bij een nieuwbouw zo’n 20.000 tot 25.000 euro besparen.

Hoeveel tijd neemt het in beslag?

Vaak wordt de vraag gesteld hoeveel tijd het in beslag zal nemen. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk, want als je wilt besparen zal je er inderdaad wat tijd voor moeten uittrekken. Bovendien is het belangrijk om alles netjes te timen tussen de ruwbouwwerken door. Bijvoorbeeld voor sanitair, elektriciteit, ventilatie en verwarming moeten de leidingen geplaatst worden als de ruwbouw klaar is. Dat neemt wellicht een weekend of 2 in beslag. Dan wacht je op het plaatsen van de chape, bepleistering e.d. zodat je weer wat rust krijgt. Achteraf volgt de aansluiting en de afwerking van de technieken. Afhankelijk van welke zelfbouw technieken je zelf gaat plaatsen kan je best rekening houden met enkele weekends en wat vakantiedagen.

Easykit versus de doe-het-zelfzaak

Als je naar de doe-het-zelfzaak gaat, moet je zeer goed op de hoogte zijn van wat je nodig hebt. Dat gaat niet alleen over wat, maar ook hoeveel. Als je nog geen ervaring hebt in het zelf aanleggen van bijvoorbeeld elektriciteit, is dat onbegonnen werk. De medewerkers van de doe-het-zelfzaak gaan niet jouw bouwplan bestuderen om daarmee te bepalen wat je precies nodig hebt. Bij Easykit wordt de hele berekening voor jou gemaakt aan de hand van het plan. Er wordt bekeken hoeveel leidingen er nodig zijn, welke koppelstukken en zelfs hoe krachtig de installatie moet zijn. Bovendien zal de installatie dan volledig aangepast zijn aan de geldende normen en de behoefte van de woning.

Vraag hier je gratis bouwgids aan voor de slimme zelfbouwer

De meest voorkomende vragen wanneer je zelf technieken gaat plaatsen

Ervaring niet noodzakelijk

Heb je ervaring nodig om zelf elektriciteit aan te leggen? Ervaring is zeker niet noodzakelijk om elektriciteit aan te leggen. Het is zelfs niet nodig om een technische achtergrond te hebben. De medewerkers van Easykit geven de nodige opleidingen om ervoor te zorgen dat iedereen ermee aan de slag kan. De Easykit vakman geeft uitleg en toont hoe het moet. Ook op de werf is er ondersteuning en worden alle vragen beantwoord. Enige handigheid daarentegen is echter wel nodig.

Kan ik alles alleen?

Kan je alles alleen, of heb je hulp nodig van vrienden of familie? Het spreekt voor zich dat het plaatsen van een zware verwarmingsketel moeilijk alleen te plaatsen is. Dan doe je best beroep op een vriend. Maar taken zoals leidingen uitslijpen of leggen kan je zeker op je eentje. Voor de moeilijke aansluitingen en in gebruiksstelling komt er steeds een Easykit vakman langs. Er zijn standaard een aantal werkuren inbegrepen in het zelfbouwpakket van Easykit. De planning en het werktempo bepaalt u zelf.

Ontdek de zelfbouwvideo’s


Welk materiaal heb ik nodig?

Welke materiaal heb je nodig om met de pakketten van Easykit aan de slag te gaan? De meest courante gereedschappen word je verondersteld in huis te hebben. Voorbeelden hiervan zijn: een boormachine, een slijpschijf, schroevendraaiers, kniptang. Sommige zaken zijn dan weer inbegrepen in het zelfbouwpakket. Bijvoorbeeld: een toestel om de aarding te meten wordt meegeleverd met het pakket voor de elektriciteit.

Bereken hier zelf je budget

Ook interessant