Verwarming & Sanitair

Bespaar water met een regenwatersysteem

Bespaar water met een regenwatersysteem
In de meeste huishoudens wordt nog steeds drinkwater gebruikt voor alles. Maar het is echt niet nodig om drinkwater te gebruiken om te poetsen, je kleren en de auto te wassen, de tuin te sproeien en de toiletten door te spoelen. Het gebruik van rekenwater is een eenvoudige manier om te besparen op de drinkwaterfactuur. Bovendien is het milieuvriendelijk en moet je helemaal niet inboeten op je algemeen comfort.

Gemiddeld waterverbruik van de Belgen

Gemiddeld wordt er in België per persoon per dag zo’n 110 liter water verbruikt. Ongeveer de helft daarvan hoeft geen drinkwater te zijn. Regenwater is van voldoende hoge kwaliteit om de was te doen of het toilet door te spoelen. Om de tuin te sproeien of de planten te gieten is het uiteraard nog meer vanzelfsprekend om regenwater te gebruiken. De factuur voor het drinkwater kan op die manier gemakkelijk gehalveerd worden door een regenwatersysteem te installeren.

Voordelen van regenwater

Bovenop de besparing op drinkwater zijn er nog voordelen aan het gebruik van regenwater. Ten eerste bevat regenwater veel minder kalk dan drinkwater. Dat is beter voor de wasmachine, het wasgoed en voor de planten. Ten tweede is er minder wasproduct nodig als je kalkarm water gebruikt. Dat is dan weer voordeliger voor het milieu en het huishoudbudget. Ten slotte is het opvangen van regenwater een goede preventie voor wateroverlast bij hevige regenval.

Bespaar water met een regenwatersysteem met Easykit

Regenwatersysteem zelf installeren

Easykit levert een zelfbouwpakket aan voor regenwaterrecuperatie. Het belangrijkste onderdeel van het regenwaterrecuperatiesysteem is de inox pomp met drukcontrole. Er zijn 2 systemen beschikbaar: een bijvul-systeem met en een systeem met omschakeling. Het eerste systeem zal bij een tekort van regenwater automatisch leidingwater in de tank pompen tot een minimumpeil. Het tweede systeem schakelt bij een tekort automatisch over op leidingwater. Daarbij is er dus geen onnodige verspilling van leidingwater.

Ontdek hierover meer

Zelf aan de slag gaan

Easykit levert de nodige materialen aan om zelf een regenwatersysteem te installeren. Er wordt een degelijke opleiding gegeven zodat iedereen eraan kan beginnen. Bovendien staat er steeds een Easykit vakman klaar om de doe-het-zelver bij te staan. De finale aansluiting en in bedrijfsstelling wordt door Easykit uitgevoerd zodat alles volgens de geldende regels en normen geplaatst wordt.

Bereken hiervoor het budget

Bespaar water met een regenwatersysteem met Easykit

Ook interessant