Verbouwen

Durf jij zelf je technieken te plaatsen?

Durf jij zelf je technieken te plaatsen?
Met de stijgende prijzen van zowat alle bouwmaterialen, begint het bij menig (ver)bouwer steeds meer te kriebelen om zelf aan de slag te gaan. Zeker als je weet dat werkuren meestal ongeveer de helft van de factuur bedragen. Vraag je je wel eens af of je zelf je technieken kan plaatsen? En hoe begin je daar dan aan? Welke materialen moet je in huis halen? En hoeveel?

Materialen aangepast aan jouw project

Wie droomt er bijvoorbeeld niet van een nieuwe badkamer? Om dat te verwezenlijken, zet je die droom van een badkamer mooi op papier. Zo weet je zeker dat alles gaat passen en dat het er goed uit ziet. Als je dan leidingen van sanitair en elektriciteit moet verleggen, komt dat mooi tot uiting op het plan. Maar hoe bepaal je dan welke materialen je nodig hebt? Kom je in de doe-het-zelf zaak binnen, zie je door het bos de bomen niet. Je kan wel advies vragen, maar dan raak je vaak nog meer in de war. Als je met je plan naar Easykit gaat, wordt alles voor je uitgekiend. Maak zelf de berekening van het budget via hun handige online tool. Hoeveel lopende meter buis heb je nodig, welke koppelstukken, hoe groot moet de radiator zijn, welke elektrische kabel heb je nodig, welk type stopcontacten, …? Geen giswerk, maar duidelijke hoeveelheden zodat je gestructureerd aan de slag kan.

De werken uitvoeren

Heb je ervaring nodig om de technieken zelf te plaatsen? Eigenlijk niet. Een basishandigheid is natuurlijk wel vereist. Maar zelfs als je nog nooit zelf een stopcontact geplaatst hebt, kan je met Easykit toch zelf je elektriciteit plaatsen. Dankzij de begeleiding en opleiding die inbegrepen is, lukt het zeker. Een elektricien is tenslotte ook ooit begonnen met het monteren van zijn eerste lamp. Het is een kwestie van durven en goed begeleid worden.

Durf je zelf je technieken te plaatsen?
Easykit helpt je graag met het zelf plaatsen van technieken met een handige online tool

Kun je alles alleen?

Is het mogelijk om alle werken alleen uit te voeren? Het spreekt voor zich dat dit van de aard van de werken afhangt. Veel werken kun je makkelijk alleen uitvoeren. Denk maar aan het uitslijpen en leggen van nieuwe leidingen. Maar om zware stukken op te hangen of bijvoorbeeld vloerverwarming te plaatsen, vraag je best de hulp van een goede vriend, gebuur of familielid. Voor de moeilijkste aansluitingen komt de vakman van Easykit ter plaatse. Deze uren zijn inbegrepen in het pakket. Wanneer dat gebeurt, hangt volledig van je eigen tempo af. De afspraak kan gemaakt worden wanneer het je past.

Durf het aan en bespaar...

Het is een leuke uitdaging om je technieken zelf te plaatsen. Het is uiteraard budgetvriendelijk en je haalt er ook veel voldoening uit. Bovendien is het ook interessant naar onderhoud toe, omdat je weet hoe het in mekaar zit. Als er dan na jaren iets hapert, heb je de kennis opgebouwd om het zelf te herstellen. Dat is een blijvende besparing en je moet niet wachten tot de elektricien of loodgieter tijd heeft om langs te komen.

Durf je zelf je technieken te plaatsen?
Easykit helpt je graag met het zelf plaatsen van technieken met een handige online tool