Verwarming & Sanitair

De beste cv-ketel voor een regendouche

De beste cv-ketel voor een regendouche
Een regendouche is een luxe toevoeging aan een badkamer, welke de laatste jaren steeds populairder is geworden. Hiermee kun je genieten van een douche onder een grote kop van heerlijke, warme regen.

Vanzelfsprekend verbruikt een regendouche aanzienlijk meer water dan een traditionele douchekop. Het is daarom belangrijk dat je voor optimaal comfort een goede cv-ketel hebt met genoeg vermogen. Waar een goede cv-ketel voor een regendouche aan moet voldoen en op welke specificaties je moet letten, leggen we je graag uit.

Het verbruik van een regendouche

Een fijne regendouche zorgt voor meer comfort, maar ook voor een hoger waterverbruik. Doorgaans zorgt een regendouche voor wel 20 liter water per minuut. Daarentegen laat een traditionele douchekop slechts 10 liter water per minuut door.

Door dit hogere verbruik is het noodzakelijk om een cv-ketel in huis te hebben met genoeg vermogen. Heb je dit niet, dan heb je last van instabiele waterdruk en schommelende temperaturen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je onder een warme douche staat. Je wilt natuurlijk wel een echt wellness gevoel in huis halen met een grote douchekop en een stabiele cv-ketel die deze vraag van warm water aan kan.

Kies de beste cv-ketel voor uw huishouden

Om de beste cv-ketel te kiezen voor jouw huishouden zijn er verschillende factoren van belang. Een ketel met te weinig vermogen kan geen stabiele waterdruk en temperatuur bieden. Om dit te voorkomen is het zaak om rekening te houden met de volgende factoren:
  • De grootte van het huishouden: hoe meer mensen, hoe meer verbruik van warm water.
  • De luxe van de keuken en badkamer apparatuur: luxe oplossingen zoals een regendouche verbruiken aanzienlijk meer.
  • De isolatie van de woning: weinig isolatie houdt de warmte minder vast.

Het vermogen van een cv-ketel wordt aangeduid met een CW-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe meer liter warm water de cv-ketel per minuut kan leveren. Zo heb je verschillende modellen met een CW-waarde van 1 tot en met 6.

Minimaal een CW 4 cv-ketel

Er geldt dus dat een luxe keuken of badkamer met bijvoorbeeld een regen- of stortdouche een hogere CW-waarde nodig heeft om optimaal te werken. Wil je gebruik maken van een regendouche, dan moet je minimaal een CW 4 cv-ketel hebben. Zo is bijvoorbeeld de Remeha Tzerra Ace 28C CW 4 zeer geschikt voor hoger waterverbruik van luxe keuken- en badkamer apparatuur.

Een efficiënte CW 4 cv-ketel is voldoende als je één badkamer hebt met een gemiddelde regendouche die 15-20 liter warm water per minuut verbruikt. Als je op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water wilt gebruiken, dan is een ketel met meer vermogen aan te raden.

CW 5 of CW 6 cv-ketels voor grotere huishoudens

Heb je een groter huishouden waar het geregeld voorkomt dat er meerdere warmwaterpunten tegelijkertijd worden gebruikt? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een CW 5 cv-ketel, bijvoorbeeld de veel bekroonde en prijswinnende Intergas Xtreme 36.

Door een sterke CW 5 ketel ben je verzekerd van een goede waterdruk en constante warme temperatuur. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met het watergebruik van anderen wanneer jij onder een warme douche staat.

Heb je meerdere badkamers in huis en wil je tegelijkertijd warm kunnen douchen onder een regenkop, dan is een sterke CW 6 cv-ketel aan te raden. Hierbij heb je een voorraadboiler én worden vele liters water per minuut verwarmd. Zo hoef je de warm water behoefte in huis niet aan te passen aan de cv-ketel.

De beste cv-ketel voor een regendouche

Haal het wellness gevoel in huis met een regendouche

Kortom, een regendouche heeft iets meer vermogen nodig, maar geeft je ook veel luxe terug. Het oppervlak van deze brede douchekop is groter, waardoor je het gevoel krijgt dat je onder een warme regen staat in plaats van onder de douche.

Een grote douchekop is hiermee een echte verademing als je een traditionele douchekop gewend bent. In combinatie met de juiste cv-ketel, zoals een CW4 of CW5, haal je het echte wellness gevoel in huis, en geniet je van de warmte en luxe van een regendouche.

Ook interessant