De beste apps voor het inrichten van je woning

4 mei 2021 Bron: Bouw & Wonen
De beste apps voor het inrichten van je woning
Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning, of ben je simpelweg uitgekeken op het interieur van je huidige woning? Dan is het tijd om eens na te denken over een heel nieuw interieur. Het inrichten van een woning is echter een hoop werk en kan best lastig zijn. De kans is groot dat je niet goed weet waar je moet beginnen, maar gelukkig biedt de technologie van tegenwoordig hierbij uitkomst. Er zijn namelijk verschillende handige apps te downloaden waarmee je het (opnieuw) inrichten van je woning een stuk makkelijker kunt maken. In samenwerking met hoesjesdirect.nl hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd welke apps van pas kunnen komen bij jouw interieurverandering? Lees dan vooral verder!

Raak geïnspireerd door Pinterest

Als je je woning gaat inrichten, dan is het allereerst belangrijk om te bepalen wat je precies wilt en welke stijl jou het meeste aanspreekt. Op basis hiervan kun je je verdere plan gaan uitstippelen en kun je efficiënt te werk gaan. Tijdens deze eerste oriëntatie fase kun je je laten inspireren door de interieurs van anderen, zodat je meer een idee krijgt van wat je precies mooi vindt en wat niet. Een app die hierbij goed van pas kan komen is Pinterest. In deze app kun je op basis van trefwoorden afbeeldingen bekijken, bijvoorbeeld van interieurs. Als je bijvoorbeeld een mooi meubel of een interessante muurkleur tegenkomt, dan kun je de afbeelding gemakkelijk toevoegen aan je persoonlijke moodboard. Dit moodboard kun je vervolgens als startpunt nemen voor het aanschaffen van meubels en andere items en het bepalen van de afwerkingen en kleuren van de muren van je woning.

In welke kleur verf je de muren?

Als je eenmaal een duidelijk beeld hebt van hoe je nieuwe interieur er ongeveer uit mag komen te zien, dan kun je verder gaan met het bepalen van de kleuren van de muren. Muurkleuren hebben altijd een grote invloed op hoe de ruimte er uiteindelijk uit komt te zien, dus je wilt natuurlijk zeker weten dat je de juiste kleur kiest voordat je de verf aanschaft en aanbrengt.

De Flexa Visualizer app komt in dat geval goed van pas. Via deze app kun je eerst virtueel wat verfkleuren uitproberen voordat je ook echt overgaat tot het schilderen van de muren. Je richt de camera simpelweg op de muur die je van kleur wilt veranderen en selecteert in de app de gewenste kleur. Vervolgens verandert de kleur van de muur op je beeldscherm en kun je gemakkelijk bepalen of je het mooi vindt of dat je toch beter voor een andere kleur kunt kiezen. Met deze app voorkom je dus dat je een verkeerde keuze maakt en maak je het kiezen van een kleur een stuk makkelijker voor jezelf.
Tip: gebruik je jouw iPhone tijdens het verven? Denk dan wel aan een iPhone hoesje. Je wilt voorkomen dat je telefoon onder het verf komt te zitten.

Maak een plattegrond in een handomdraai

Als je nieuwe meubels in je woning wilt plaatsen, dan wil je natuurlijk wel dat deze goed in de ruimte passen. Het is daarom handig om de afmetingen van de ruimtes goed op te meten voordat je items gaat shoppen. Met behulp van de app Magicplan kun je vervolgens heel gemakkelijk een plattegrond van je woning maken. In de app kun je de afmetingen van je kamers invoeren, zodat je een overzichtelijke plattegrond te zien krijgt. Als jouw smartphone is voorzien van een LiDAR-scanner, dan is het zelfs mogelijk om deze te gebruiken voor het opmeten van de ruimtes. Als je vervolgens meubels gaat shoppen en wilt bedenken waar deze zouden passen, dan kun je dit razendsnel op je zelfgemaakte plattegrond nakijken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo