De Ideale Woning plaatst rookmelders in alle woningen

  BE   29 augustus 2012 Bron: De Ideale Woning c.v.
Het Veiligheidsinstituut van de Provincie Antwerpen lanceerde enige tijd geleden de Rookmeldercampagne 2012. Omdat brandveiligheid heel belangrijk is, sluit De Ideale Woning zich actief bij deze campagne aan. Voor het ganse patrimonium van de sociale huisvestingmaatschappij wordt dan ook concrete actie ondernomen. De recente woningen zijn nu al uitgerust met rookmelders en/of branddetectie. Tegen 2015 zullen alle woningen voorzien zijn van een rookmelder.

De levering en plaatsing van de rookmelders gebeuren gratis voor de huurders van De Ideale Woning. Voor een appartement wordt er één toestel voorzien, voor een eengezinswoning telkens twee. De rookmelders zullen geplaatst worden door de energiesnoeiers, die tegelijkertijd ook een energiescan uitvoeren. Zo krijgen de bewoners meteen ook advies om energie te besparen.

Voor de plaatsing van de rookmelders werkt De Ideale Woning samen met enkele partners uit de sociale economie. Goed Wonen voorziet in 2012 al 245 woningen van rookmelders in de gemeenten Borsbeek, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wommelgem. Levanto plaatst dit jaar nog rookmelders in 700 woningen in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Merksem, Ekeren, Deurne en Wilrijk. In Aartselaar, Edegem, Kontich, Lint, Rumst, Hove, Boechout, Hemiksem, Niel en Mortsel worden vóór eind 2012 in totaal 453 woningen uitgerust met rookmelders door Natuurpunt.

Het omvangrijke project gaat binnenkort van start. De betrokken huurders ontvangen vooraf een brief waarin de campagne wordt uitgelegd. Nadien worden ze door de energiesnoeiers gecontacteerd om een datum af te spreken. Als huurders niet geïnteresseerd zijn, kunnen ze dat ook laten weten.

Het is de bedoeling dat tegen 2015 in 4.195 woningen van De Ideale Woning rookmelders geplaatst zijn.

Dirk de Kort (voorzitter van de raad van bestuur van De Ideale Woning): "Met dit project verhogen we in de eerste plaats de brandveiligheid voor onze huurders. En het is ook een uitgelezen kans om de sociale economie hier actief bij te betrekken. Het is dus in meerdere opzichten een positief verhaal."

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo