Algemeen

Woningen moeten brandveiliger

Woningen moeten brandveiliger gemaakt worden. Dat was de boodschap van de Nederlandse Brandwonden Stichting tijdens de Nationale Brandpreventieweken. De slogan van de weken was `Wat doe JIJ bij brand?`. Volgens Marieke van Daal, projectcoördinator Nationale Brandpreventieweken, schatten mensen de kansen op brand te laag in.

De gemiddelde Nederlander schat de kans dat er brand uitbreekt in zijn of haar woning kleiner in dan op één op 8.000. De kans op brand in huis is echter één op 1.000. Daarom is voorlichting ook zo belangrijk, aldus Van Daal. Middels `Wat doe JIJ bij brand?` werd dan ook aandacht besteed aan het brandveilig maken van de woning en het brandveiligheidsbewustzijn, het plaatsen van rookmelders, vluchtgedrag en ontruimingsoefeningen in de zorg.

Dit betekent dat er eigenlijk vier thema`s zijn gehanteerd onder één hoofdthema. Volgens Van Daal is hier expres voor gekozen, omdat de onderwerpen allemaal al eens gehanteerd zijn tijdens vorige Brandpreventieweken. De betrokken instanties wilden hier verder op ingaan en daarom werd het al verzonnen thema `Wat doe JIJ bij brand?` uitgebreid met de andere thema`s.

Gebaseerd op: Brand&Brandweer
Build for Life