Creëer een moderne look in het interieur met een spanplafond

28 augustus 2018 Bron: Bouw & Wonen
Creëer een moderne look in het interieur met een spanplafond
'Laat mij je woonkamer zien en ik zeg jou wie je bent.' Wie zei dit ook alweer? In elk geval had deze persoon voor 100% gelijk. Je woonkamer is je visitekaartje voor je gasten. En voor jezelf is het de kamer waar je naast de slaapkamer het meeste tijd in doorbrengt. Daar komt nog bij dat het meest opvallende oppervlak in je kamer jouw plafond is. Vloeren en muren zijn vaak bedekt met meubelen. Een plafond zie je volledig en moet er dan ook mooi, netjes, stijlvol en strak uitzien, zeker in een modern huis. Eén van de plafonds die hieraan voldoen is een spanplafond. Wij hebben voor jou alvast een paar mogelijkheden uitgezocht.

Kies kleur en materiaal voor je spanplafond

Laat je inspireren door foto's op internet. Zo heeft Plameco een heel informatieve website waar je heel wat sfeerfoto's kunt vinden. Je merkt dat er heel wat mogelijkheden in spanplafonds zijn. Zo kun je kiezen voor diverse materialen. Kies je voor een matte of een hoogglans afwerking? Kies je voor een geweven plafond? En wat met de kleur? Ga je voor een witte of een heel lichte kleur? In dat geval weerkaatst je spanplafond het licht en krijg je een heel heldere kamer. Wil je het eerder wat intiem? Dan kies je een spanplafond in een donkerdere kleur. Door foto's te bekijken krijg je al een idee hoe jouw spanplafond er zou kunnen uitzien in jouw woonkamer.

Plameco - spanplafond

Verlichting en sfeer is belangrijk

Als je aan een strak spanplafond denkt, denk je meteen ook aan moderne verlichting. Hou jij van strakke moderne LED-stroken of kies je eerdere voor moderne hanglampen? Welke verlichting je ook kiest, het valt perfect te combineren met spanplafonds. Als je extra dimensie aan je kamer wilt geven, kun je bijvoorbeeld kiezen voor hoogteverschillen. Zo kun je bijvoorbeeld het gedeelte boven de eettafel lager laten komen dan het gedeelte boven het zitgedeelte. Vraag aan de installateur wat de mogelijkheden zijn. Zij adviseren je graag en geven jou nog heel wat ideeën bovenop. Zowel je verlichting als je plafond zijn belangrijke manieren om je interieur een moderne uitstraling te geven.

Spanplafonds hebben talloze voordelen

Het begint al bij de installatie van je spanplafond. De meeste spanplafonds zijn geïnstalleerd op één dag, en dit zonder breekwerken. Het plafond wordt namelijk onder je bestaande plafond aangebracht. Dit geeft een extra voordeel qua akoestiek. Het dempt storende geluiden zoals rondlopen op de verdieping erboven. Omgekeerd krijg je boven ook minder geluiden te horen zoals een TV of radio. Een ander voordeel is het onderhoud. Spanplafonds zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt. Het is vuil- en vochtwerend. Het neemt geen schimmel of bacteriën op. Je kunt het heel makkelijk schoonhouden met een regelmatige beurt met een licht sopje. Meer hoef je niet te doen.

Plameco - spanplafond

Strak, strakker, strakst

Een spanplafond op zich is heel strak. Je kunt er perfect een strakke look mee creëren voor bijvoorbeeld je minimalistische of super moderne woning. Heb je het liever wat minder strak, maar toch nog heel modern? Dan kies je voor een lijst rond je muren die aan je kamer een heel andere uitstraling geven. Jij bepaalt zelf hoe strak je je plafond wilt. Er bestaan genoeg soorten spanplafonds om aan jouw eisen te voldoen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo