Creatievelingen kunnen zich onderscheiden dankzij Antalis Interior Design Award

29 januari 2020 Bron: Finn
Creatievelingen kunnen zich onderscheiden dankzij Antalis Interior Design Award
Antalis houdt op dit moment zijn tweede editie van de Antalis Interior Design Award-wedstrijd. Deze wedstrijd prijst unieke en gepersonaliseerde ruimtes, ontworpen door creatievelingen van over de hele wereld.

Tot 31 januari 2020 kunnen interieurontwerpers, architecten, de printindustrie, merkeigenaren, en ontwerpscholen hun beste projecten indienen. Die projecten moeten ten minste n product uit de Visuele Communicatie catalogus van Antalis gebruiken. Daarna zal een prestigieuze vakjury - bestaande uit belangrijke, internationale spelers uit het designlandschap - de meest creatieve en vakkundige projecten uitkiezen.

Fernand Benmouffek, Global Design Director bij Accor, maakt deel uit van deze toonaangevende jury. Als hoofd design projectmanagement bij de internationale hotelgroep Accor, werkt hij met internationale bureaus samen om de meest creatieve voorstellen te selecteren die bovendien perfect passen bij de wensen van zijn klanten.

Fernand Benmouffek: Het is mogelijk om uit een dergelijke wedstrijd onnoemelijk veel inspiratie te halen. De productiekeuzes en de specifieke eigenschappen van de verschillende merken die worden gebruikt zijn allemaal elementen die het mogelijk maken om creatieve ontwikkelingen en toekomstige trends op het gebied van interieurontwerp te identificeren.

Personalisatie is meer dan een tijdelijke trend, het is een fundamentele beweging

Over personalisatie zegt Fernand Benmouffek het volgende: Afnemers zoeken persoonlijke aandacht en unieke ruimtes, maar binnen een redelijk budget. Om dit te realiseren moet een ontwerper creatief omgaan met de regels, en zijn vindingrijkheid en creativiteit gebruiken om een project aan te bieden dat zich onderscheidt van de rest.

Naast het identificeren van toekomstige trends, ontpoppen zich binnen de competitie ook de talenten van de toekomst. De competitie winnen is natuurlijk een springplank voor de rest van je carrire. Voor studenten betekent dit zichzelf zichtbaar maken voor grote spelers binnen de markt en een mogelijkheid met vooraanstaande merken samen te werken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo