Bedrijfsnieuws

Crédit Agricole Private Equity neemt participatie in Ikaros Solar

Het Belgische Ikaros Solar, één van de toonaangevende ondernemingen actief in de fotovoltaïsche sector, gaat in zee met de Franse investeringsmaatschappij Crédit Agricole Private Equity (CAPE), via haar Capenergie 2 fonds, om zijn internationale expansiestrategie door te voeren.

Met de participatie van CAPE is Ikaros Solar klaar om zijn jarenlange expertise, vergaard in de Belgische markt, verder uit te bouwen op Europees vlak. Na Groot Brittannië, waar Ikaros Solar eerder dit jaar een vestiging opstartte, zullen andere landen volgen als doelmarkt.

Crédit Agricole Private Equity

De investeringsmaatschappij Crédit Agricole Private Equity maakt deel uit van Crédit Agricole, de grootste bank in Frankrijk en de derde grootste in Europe.
CAPE, dat naast Ikaros Solar geïnvesteerd heeft in 17 andere bedrijven in de sector van de hernieuwbare energieën in Frankrijk en Italië, neemt een minderheidsparticipatie in Ikaros Solar.

Crédit Agricole Private Equity is geen onbekende voor Ikaros Solar. Sinds februari 2010 maakt het deel uit van het Ikaros Solar Park I Fund, een investeringsfonds dat opgericht werd om in de financiering te voorzien van meer dan 30 MWp aan zonnecentrales

"Internationale expansie vraagt internationale expertise. Om onze ambitieuze groeiplannen te realiseren hebben we partijen nodig met kapitaal om die internationale groei te helpen financieren. Met CAPE gaan we van Ikaros Solar een Europese topper maken." zegt Yves Devis, CEO Ikaros Solar.

“ Ikaros Solar is onze derde investering buiten Frankrijk en kadert in de selectieve internationalisatie van ons investeringsfonds. We zijn sterk onder de indruk door de weg die Ikaros Solar heeft afgelegd sinds haar ontstaan en gaan onze expertise ter beschikking stellen van Ikaros Solar in de volgende internationale groeifase van het bedrijf” zegt Marc-Philippe Botte, investment manager Crédit Agricole Private Equity”.

Ook interessant


Build for Life