Bedrijfsnieuws

Nieuwe contracten voor Ikaros Solar

Ikaros Solar, specialist in fotovoltaïsche zonne-energie, sloot nog nooit zoveel nieuwe bedrijfscontracten als in het laatste half jaar. Sinds begin dit jaar kon Ikaros van bedrijven zoals Philips, IKEA, Carrefour, Janssen Pharmaceutica, Eurobrokers en Van Hoorebeke het vertrouwen winnen om hun dak van optimale systemen te voorzien.

Na een succesvolle samenwerking met IKEA Gent, waar Ikaros Solar eerder dit jaar al een dakinstallatie installeerde, besloot IKEA nu ook het hoofdkantoor in Zaventem te voorzien van een zonnedak. Nog een dubbelslag vindt plaats op de PHILIPS Massive sites in Mortsel en Wommelgem. Ikaros is inmiddels ook reeds gestart met de bouw van een installatie op de CARREFOUR winkel in Herentals. Later volgen ook EUROBROKERS in Zellik en JANSSEN Pharmaceutica in Beerse en Geel. De grootste installatie is momenteel voorbehouden voor houtgroothandel VAN HOOREBEKE in Gent met een vermogen van 1.800 kWp. Een andere reeks kleinere projecten zorgen voor een bijzonder druk jaareinde 2009.

Ikaros Solar kon het vetrouwen winnen van deze topbedrijven door zijn uitgebreide ervaring in het installeren van grote bedrijfsinstallaties. Sinds de eerste installatie op het dak van ZELFBOUWMARKT in Ninove ging het Ikaros Solar voor de wind – Zelfbouwmarkt investeert dit jaar opnieuw in een groot systeem met Ikaros. De laatste jaren heeft het bedrijf een kennisportfolio opgebouwd dat hen als expert mogelijk maakte de moeilijkste bedrijfsinstallaties tot een goed einde te brengen. Dit jaar stijgt de verkoop exponentieel. En dat niet alleen op de bedrijvenmarkt: Ikaros Solar kon ondertussen haar duizendste particuliere zonnedak op het palmares schrijven.

“De markt ziet het effect van de daling in subsidies die volgend jaar ingaat. Maar de prijzen dalen ook en investeringen volgend jaar zullen even interessant zijn als dit jaar. Ik hoop dat men geen zonnepanelen laat installeren door onervaren partijen om kost wat kost dit jaar een systeem opgeleverd te krijgen. Daar kan men bekaaid vanaf komen” aldus Yves Devis.

Ook als verdeler van de belangrijkste paneelproducenten ter wereld werkt Ikaros Solar bewust mee aan de verdere toekomst van zonnepaneelinstallaties in samenwerking met hun partners installateurs.

Het Ikaros Solar Fonds: een betere toekomst voor een groene gemeenschap

Ook voor 2010 zijn er ambitieuze plannen. Met de oprichting van het Ikaros Solar Park Fonds wordt geïnvesteerd in grote zonneparken die zullen bijdragen tot de onafhankelijkheid van klassieke fossiele en nucleaire energiebronnen. Het fonds voorziet een eerste installatie van maar liefst 4.000 kWp.

Ikaros zal tevens haar stevige reputatie op de Belgische markt verder doorzetten en voorziet uitbreiding in landen zoals Nederland, Frankrijk en Italië.

Ook interessant


Build for Life