Bedrijfsnieuws

Uitstekende jaarresultaten voor Ikaros Solar

Ikaros Solar, specialist in fotovoltaïsche zonne-energie, heeft nog nooit zo veel nieuwe contracten gesloten als in 2009. Het bedrijf installeerde eind 2009 zijn duizendste zonnedak bij particuliere woningen. Daarnaast verkozen ook topbedrijven zoals Philips, IKEA, Carrefour, Janssen Pharmaceutica, Van Hoorebeke en Eurobrokers Ikaros Solar tot leverancier van optimale zonnestroomsystemen. Bovendien staat Ikaros Solar in voor de fotovoltaïsche installatie bij DP World Breakbulk, meteen een van de eerste zonnedaken in de Antwerpse haven én bij Van Hoorebeke, waar een van de grootste zonnedaken van de Gentse Haven onlangs werd gefinaliseerd.

Steeds meer particulieren en bedrijven verkiezen duurzaamheid

Ondanks de economische crisis kan Ikaros Solar het jaar 2009 met zeer goede cijfers beëindigen. De specialist in fotovoltaïsche zonne-energie sloot nog nooit zo veel contracten.

De particuliere markt besliste in 2009 massaal te kiezen voor zonnedaken. Ikaros Solar kan inmiddels niet alleen zijn duizendste particuliere zonnedak op zijn palmares schrijven, maar ook langs bedrijfszijde was de vraag groot. Na de succesvolle samenwerking met IKEA Gent besloot de meubelgigant ook het hoofdkantoor in Zaventem te voorzien van een zonnedak. Beide daken zijn inmiddels met succes afgewerkt. Nog een dubbelslag vindt plaats op de sites van Philips Massive in Mortsel en Wommelgem. Ikaros installeerde eveneens een systeem op de Carrefour-winkel in Herentals en op de daken van Janssen Pharmaceutica in Beerse en Geel.

Niet enkel internationale bedrijven verkozen Ikaros Solar voor de installatie van een fotovoltaïsch zonnedak, maar ook Eurobrokers in Zellik, Gero Meubelen in Lier, Koddaert in Koekelare, Wonitrol in Londerzeel en Ysebaert in Wommelgem.

Ikaros Solar installeert een van de grootste Belgische fotovoltaïsche zonnedaken in Gentse haven
Op de daken van houtgroothandel Van Hoorebeke, gelegen in de Gentse haven, installeerde Ikaros Solar een zonnedak van maar liefst 37.000 m² groot en dat instaat voor de productie van 1.500.000 kWh hernieuwbare energie per jaar, goed voor een energievoorziening van 400 gezinnen.

Ook in de Antwerpse haven koos DP World Breakbulk als een van de eerste bedrijven voor een fotovoltaïsch zonnedak. De opbrengst wordt geschat op 450.000 kWh per jaar, wat overeenkomt met een energievoorziening van 150 gezinnen.

“Steeds meer bedrijven, of ze nu regionaal, nationaal of internationaal opereren, kiezen voor duurzame, voordelige energievoorzieningen. Organisaties die kiezen voor fotovoltaïsche zonnepanelen, halen er immers een drievoudig voordeel uit: naast de beschikbaarheid van duurzame elektriciteit tegen een vaste, lage prijs en een aantrekkelijk financieel rendement toont een investering in fotovoltaïsche zonnesystemen aan dat een bedrijf toekomstgericht denkt en handelt”, zegt Yves Devis, Managing Director van Ikaros Solar. “Bovendien is het belangrijk dat we met ons allen een blok vormen tegen de opwarming van de aarde. De economische crisis zal stilaan opgelost raken, maar de milieucrisis blijft een groot probleem waar we met ons allen tegen moeten vechten.”
Build for Life