Architectuur

Brief Soeters ontbeert elke grond

De open brief waarin Sjoerd Soeters zijn vakgenoot Wilfried van Winden van plagiaat beschuldigt, ontbeert volgens laatstgenoemde architect elke grond. “Het auteursrecht op het ontwerp van het Intell hotel berust ontegenzeggelijk bij Molenaar & van Winden architecten én WAM architecten”, stelt het bureau van Van Winden in een officiële persverklaring.

Soeters stelt in de open brief dat Van Winden het ontwerp voor het inmiddels wereldberoemde Inntel-hotel op een schets van zijn hand heeft gebaseerd en hem daarvoor nooit de credits heeft gegeven. Maandag weersprak Van Winden die beschuldiging al tegenover Architectenweb.

In een officiële verklaring zegt zijn huidige bureau WAM architecten al eerder te zijn aangeschreven door Soeters. “Eind april van dit jaar werd WAM architecten volledig uit het niets en door middel van een kort e-mailbericht van Soeters de insinuatie voor de voeten geworpen, met als bijgesloten ‘bewijs’ een schetsontwerp, dat hij de bedenker van het Intell hotel zou zijn.”

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant