Dossier Batibouw

Bouwunie informeert (ver)bouwers op virtueel Batibouw

  BE   3 maart 2021 Bron: Bouwunie
Bouwunie informeert (ver)bouwers op virtueel Batibouw
Deze week vindt de bouw- en verbouwbeurs Batibouw volledig digitaal plaats. Om (ver)bouwers te helpen bij het vinden van een goede aannemer en wegwijs te maken in de nieuwe btw-regelgeving stelt Bouwunie de virtuele bezoekers twee informatievideo’s ter beschikking.

Omdat de bouw al eens in een slecht daglicht komt te staan door een beperkt aantal bedrijven met minder goede bedoelingen en omdat dit het algemeen imago van de bouw zware schade toebrengt, geeft Bouwunie toekomstige bouwers en verbouwers tips om de betere aannemers te detecteren. “Daarnaast merken we dat er nog heel wat vragen zijn bij het verlaagd btw-tarief van 6% btw op sloop en heropbouw dat sinds 1 januari in voege is getreden. Alle virtuele bezoekers van Batibouw kunnen gratis onze informatievideo’s hierover raadplegen”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

Herken een goede aannemer

Bouwproblemen voorkomen is beter dan ze achteraf te moeten rechtzetten. Het is dus belangrijk om de juiste vakman te kiezen en een goed contract af te sluiten. De checklist “Hoe herken je een goede aannemer” combineert zaken die je best op voorhand controleert met nuttige tips om een vakman te onderscheiden van de rest. Niet alleen de kwaliteit van de uitgevoerde werken telt maar ook de timing en het respecteren van de gemaakte afspraken. In dit webinar geeft juridisch adviseur Nadia Schepens de belangrijkste tips en tricks mee om een goede aannemer te herkennen. Alle informatie is ook te vinden op www.vinduwaannemer.be.

Nieuw btw-tarief voor sloop en heropbouw

Sinds 1 januari 2021 is het verlaagde btw-tarief van 6% btw op sloop en heropbouw van kracht in gans België. Bouwunie heeft hier jaren voor geijverd en is tevreden dat de vraag gehoor heeft gekregen. Toch zijn er bij de consument nog heel wat vragen over de voorwaarden en beperkingen waarmee men rekening dient te houden. De specialisten van Bouwunie, Jean-Pierre Waeytens en Twain De Hondt, leggen de regelgeving haarfijn uit.

De informatievideo’s zijn te vinden op de videozone van Bouw & Wonen:


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo