Besix werkt mee aan herontwikkeling “Elektrion”-site in Gent

  BE   16 februari 2018 Bron: Besix
Besix werkt mee aan herontwikkeling “Elektrion”-site in Gent
Besix kreeg het contract toegewezen voor de bouw van 75 wooneenheden, commerciële ruimte en een ondergrondse parking op de site van de voormalige Elektrion-fabriek tussen de Nieuwewandeling en de Coupure in Gent.
Deze voormalige industriële site heeft sinds zijn herontwikkeling in 2015 een fris imago gekregen: de in “WATT” herdoopte site is vandaag een van de duurzaamste wijken in de regio.

De opdrachtgever van dit project is Elektrion Development, een samenwerking tussen Canal Properties en Revive. Het ontwerp is het werk van drie Gentse architectenbureaus: Caan, ArchiPL en Kras. De bouwfase ging eind januari 2018 van start, terwijl de oplevering gepland is voor het najaar van 2019. In het project wordt ongeveer € 14 miljoen geïnvesteerd.

Besix werkt mee aan herontwikkeling “Elektrion”-site in Gent

Besix is verheugd dit nieuwe, duurzame stadsontwikkelingsproject te kunnen uitvoeren. “De fundamentals van de WATT-wijk zijn economisch en ecologisch positief", zegt Gunter Egghe, Commercieel directeur bij Besix. “De site is uitstekend gelegen in een mooie groenzone en ligt toch vlakbij het stadscentrum. WATT biedt een interessant alternatief qua prijs, levenskwaliteit en energetische voetafdruk." De huizen, penthouses, appartementen en zelfs de ondergrondse parkeerruimte zullen inderdaad allemaal ecologisch geoptimaliseerd worden: milieuvriendelijke materialen, warmtepompen, geen gebruik van fossiele brandstoffen, een doorgedreven isolatie, een openbare tuin van 2.000 m², autovrije infrastructuur… kortom de wijk zal voordeel trekken van een kwaliteitsvolle, duurzame omgeving.

“We zijn nu gestart met de funderings- en grondwerken. De ondergrondse parking zal als eerste van het project in de herfst van 2018 opgeleverd worden, gevolgd door de gesloten ruwbouw van de commerciële ruimte. De gesloten ruwbouw van de appartementen en huizen, tot slot, is gepland voor de zomer van 2019”, verduidelijkt Nico De Wilde, Projectdirecteur bij Besix. “Het is een complexe werf omdat de verschillende gebouwen elk een ander bouwprogramma volgen. Bovendien werken we in een woonzone, waar er veel voetgangers- en fietsverkeer is. We verbinden ons er dan ook toe om de werken uit te voeren met het grootste respect voor de wijk."

Besix, die in Gent geen onbekende is, bevestigt met deze opdracht haar marktleidersrol op het gebied van duurzame stadsontwikkeling in grootsteden. “Een dergelijke wijk realiseren kadert perfect in onze missie om toegevoegde waarde voor de gemeenschap te creëren bij elk project dat we verwezenlijken”, besluit Karel Vermeersch, Deputy General Manager bij Besix.

Besix werkt mee aan herontwikkeling “Elektrion”-site in Gent

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo