BESIX Group neemt Enrobage Stockem en Witraloc over

7 augustus 2017 Bron: Besix
BESIX Group neemt Enrobage Stockem en Witraloc over
Enrobage Stockem
BESIX Group finaliseerde vandaag, via haar Belgische dochteronderneming Socogetra, de overname van de bedrijven Enrobage Stockem en Witraloc, beide gesticht door en tot voor kort in het beheer van de familie Wickler. Beide ondernemingen zijn actief in het Groothertogdom Luxemburg en in de Belgische provincie Luxemburg. Ze zijn gespecialiseerd in wegenwerken, meer bepaald de productie en de verwerking van asfalt, het leveren van beton en de commercialisatie van verharde wegen vanuit hun verschillende steengroeves.

Enrobage Stockem heeft twee asfaltfabrieken, één in Bastenaken en één in Aarlen, een betoncentrale in Aarlen en drie steengroeves in Sampont, Setim en Bastenaken. Witraloc, gevestigd in Luxemburg, is gespecialiseerd in het transport en het leggen van asfalt.

De activiteiten van Enrobage Stockem zijn sinds de oprichting van het bedrijf in 1970 sterk gegroeid. Gestart met één productiefaciliteit, groeide het bedrijf uit tot een belangrijke speler op het gebied van wegenwerken in het zuiden van België. Het bedrijf stelt circa 60 werknemers te werk. De overname versterkt de positie van Socogetra op gebied van wegenwerken, vooral in de provincie Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Na de aankoop afgelopen april van de Belgische activiteiten van de Heijmans Groep (meer bepaald van Heijmans Infra), bevestigt BESIX Group met deze overname opnieuw haar strategie om haar positie op de Belgische markt voor wegenwerken en asfalt- en betonproductie nog verder te versterken. De acquisitie betekent een belangrijke uitbreiding van de activiteiten van ons filiaal Socogetra dat reeds actief is op deze markten in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.”

Olivier Grandjean, General Manager van Socogetra: “Socogetra wil deze ondernemingen snel integreren en hun ontwikkeling en modernisering ondersteunen, bouwend op de verwezenlijkingen van de familie Wickler in de afgelopen 50 jaar. Socogetra streeft ernaar de lokale werkgelegenheid te beschermen, zoals het altijd al heeft gedaan.”

BESIX Group neemt Enrobage Stockem en Witraloc over
Bastenaken

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo