Bedrijfsnieuws

Bedrijfsdiefstal voorkomen? Drie onverwachte tips!

Bedrijfsdiefstal voorkomen? Drie onverwachte tips!
Niets zo vervelend als diefstal binnen jouw bedrijf, of dit nu intern door personeel komt of juist vanuit extern. In beide gevallen ontzettend vervelend en een reden tot vele zorgen en gedoe. Daarom is het ook aan te raden om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen die ervoor zorgen dat de kans kleiner is dat er diefstal binnen jouw bedrijf is.
In de bouw is het namelijk lastiger dan in andere sectoren, omdat er ontzettend veel met spullen van de baas wordt gewerkt. Van een klein schroefje tot complete boormachinesets. Daarom een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat iedereen zijn handjes thuis houdt, zowel binnen als buiten jouw bedrijf.

Goed vervoer

In de bouw ben je natuurlijk constant spullen van de ene plek naar de andere aan het brengen. Dit zorgt ervoor dat een gebied lastig af te bakenen is met voorzorgsmaatregelen zoals camera’s. Om de kans te verkleinen dat er iets van de spullen wordt meegenomen is het goed om te investeren in zogenaamde rolcontainers. Deze rolwagens zijn zeer geschikt voor distributie van goederen en zijn er in allerlei soorten en maten. Binnen ieder bedrijf in de bouw zul je deze producten dan ook wel aantreffen.

Maar er is een speciale soort die specifiek geschikt is ter bestrijding van diefstal. Dit zijn de rolkarren die speciaal zijn gemaakt voor anti-diefstal. Dus mocht jij binnenkort een nieuwe rolcontainer kopen, ga dan voor deze versie.

Goed gegooid

Natuurlijk willen we personeel altijd kunnen vertrouwen, maar helaas is dit niet altijd het geval. Elke dag iedereen zijn of haar tas controleren is niet te doen, maar het nóóit doen is ook weer geen goed plan. Het introduceren van een ad hoc controle mogelijkheid is daarom aan te raden. Het is binnen veel bedrijven bijvoorbeeld gangbaar om aan een rad te draaien en basis daarvan van te besluiten of er wel of geen controle plaatsvind. Een simpele dobbelsteen is ook al een optie. Vertrouwen is fijn, controle is beter.

Externe security

Heb je de anti-diefstal rolwagens al aangeschaft? Goed bezig, maar er is meer wat je kunt doen! Dieven zijn namelijk nogal innovatief. Het ’s nachts laten bewaken van je terrein door een extern bureau is daarom nog altijd de beste vorm van bewaking. Camera’s kunnen veel, maar die kunnen niet adequaat reageren. Dat kan een bewaker wel. Daarom is een abonnement of samenwerking aangaan bij een dergelijk bedrijf aan te raden.

Diefstal, het komt in ieder bedrijf of winkel voor. Zo ook bij bedrijven in de bouw. Wees hier niet naïef in, maar je hoeft ook niet overdreven achterdochtig te zijn. Het gaat er om dat je de gevaren en risico’s kent en in kaart brengt. Hier de nodige voorzorgsmaatregelen nemen zorgt ervoor dat de eerste misstappen van zowel intern als extern al kunnen worden voorkomen. Het is ook goed je te realiseren dat wanneer je mensen niet in de verleiding brengt, dit ook al enorm kan helpen. Zie het niet als controle, maar als goede voorzorgsmaatregelen!

Ook interessant