Architectuur

Art & Build wint MIPIM Award

Het Belgisch‐Franse architectenbureau Art & Build won op de afgelopen editie van de MIPIM Awards in de categorie ‘Business Centers’ met de nieuwe zetel van de Groupe Chèque Déjeuner te Gennevilliers in Frankrijk.
Het architectenbureau Ard 1 Build was met deze award niet aan z’n proefstuk toe. Ook in 2008 behaalden ze reeds diezelfde award voor het gebouw “Agora” van de Europese Raad te Straatsburg. Ditmaal vielen ze in de prijzen met een vernieuwend kantoorgebouw in het hart van Frankrijk dat gerealiseerd werd door AG Real Estate. Deze nieuwe zetel van Goupe Chèque Déjeuner verenigt onder hetzelfde dak, naast kantoren, een hoogbeveiligde drukkerij.

Het gebouw van zo’n 30.000 m² is opgebouwd rond een ruim atrium van 6 bouwlagen en bestaat uit een reeks volumes op palen die toelaat om een natuurlijk verluchte parkeerruimte onder het gebouw te creëren. Deze architecturale compositie op palen en het systeem van waterpartijen rond het gebouw spelen een belangrijke rol bij overstromingen, die een groot risico vormen in deze regio. De waterpartijen vormen bovendien natuurlijke omheiningen en laten toe het regenwater te recupereren. De tuinarchitectuur, onder vorm van een bomentuin, biedt een kwaliteitsvolle omgeving.

Lees verder op Architectura.be