Antwerps hotel wordt vijfsterren Woonzorgcentrum Park Lane

  BE   1 maart 2016 Bron: newsengine
Gisteren werd het nieuwe Woonzorgcentrum Park Lane van ORPEA Belgium officieel ingehuldigd. Het voormalig vijfsterrenhotel op de Van Eycklei 32 aan het Antwerpse Stadspark werd op 17 maanden tijd omgebouwd tot een vijfsterren woonzorgcentrum. Met evenveel luxe – de bewoners kunnen er onder andere genieten van de gerechten van tweesterrenchef Yves Mattagne - als het ooit beroemde en voor lange tijd enige vijfsterrenhotel van Antwerpen.

Luxe en zorg

Zowel echtparen als alleenstaande zorgbehoevende bejaarden zullen in de 156 bedden van Park Lane Residentie een luxueuze nieuwe thuis vinden, recht tegenover de groene long van het Antwerpse Stadspark. De eerste bewoners nemen officieel op 3 maart, hun kamers in gebruik.

Alle kamers zijn voorzien van een maximum aan comfort. De bewoners genieten bovendien van een heerlijke wellness of kunnen een ontspannend baantje trekken in het zwembad.

Antwerps hotel wordt vijfsterren Woonzorgcentrum Park Lane

In het woonzorgcentrum, waar naast luxe uiteraard vooral zorg en respect centraal staan, staat een professioneel medisch en paramedisch team garant voor een individuele zorgverlening, op maat van elke bewoner. Daarbij kunnen de bewoners rekenen op de kwaliteiten van onder andere Eva Veulemans, kinesiste en ooit nog beloftevol zwemster.

Marc Verbruggen, Afgevaardigd bestuurder ORPEA Belgium, vult aan: “Net zoals bij alle andere woonzorgcentra van ORPEA, is het ook in woonzorgcentrum Park Lane de bedoeling om de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te laten zijn en hen de kans te bieden een rijk sociaal leven te behouden of zelfs te ontwikkelen, dankzij tal van ontspanningsactiviteiten.”

Gastronoom wordt verwend door Yves Mattagne en zijn team

De bewoners genieten elke ochtend van een evenwichtig ontbijt en kunnen elke middag aangenaam lunchen in het restaurant, eventueel samen met hun familie.

De keukenbrigade staat onder leiding van tweesterrenchef Yves Mattagne, onder andere bekend van Sea Grill, die nauwlettend de kwaliteit van alle maaltijden bewaakt.

Park Lane in cijfers

De grootte van de kamers varieert tussen 23 en 53m². Prijzen schommelen van 85 tot 250 euro per dag, alles inbegrepen. De bewoners kunnen naast het fantastische uitzicht op het Antwerpse Stadspark genieten van een tuin van 400m² groot.

ORPEA investeerde in totaal 28 miljoen euro in Park Lane. Het nieuwe woonzorgcentrum zal 80 personen tewerk stellen.

Directeur van woonzorgcentrum Park Lane is Wim Van Respaille. Pour la petite histoire: hij was ook de directeur-hotelier van het voormalige vijfsterrenhotel.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo