Amsterdams bedrijfsleven ondervindt problemen door hitte

  NL   30 juli 2018 Bron: Marianne de Bruijn
Amsterdams bedrijfsleven ondervindt problemen door hitte
Amsterdamse bedrijven hebben de grootste moeite om hun bedrijfspanden en kantoren koel te houden. Door de extreme hitte van de afgelopen dagen vallen werkende koelinstallaties van Amsterdamse bedrijven veel vaker uit dan normaal. Ook staan ondernemers die nog geen koelsysteem hadden inmiddels in de rij bij het bureau IJskoud. De koeltechnische specialist heeft het drukker dan ooit in de zomerperiode. In de crisisperiode hebben veel bedrijven onderhoud aan de koelinstallaties voor zich uitgeschoven, daar ondervinden velen van hen nu de hinder van.

Airco’s en ventilatoren zijn overal uitverkocht, Amsterdam is massaal op zoek naar verkoeling. Koeltechnisch bureau IJskoud heeft het in tien jaar niet zo druk gehad als deze periode. Het bedrijf beheert koelsystemen als vitrines en koelcellen bij grote Amsterdamse bedrijven als ziekenhuizen, hotels en restaurants. Ook beheren ze bij kantoren bijvoorbeeld ook de ruimte waar de servers opgeslagen staan. Door de hitte gaan de systemen die deze ruimtes koel moeten houden sneller kapot. De motor van de koelinstallatie wordt veel te warm waardoor de installatie er mee stopt.

José Komin, operationeel directeur IJskoud: “Bij restaurants en hotels is de koeling natuurlijk erg belangrijk. Al je eten bederft als je koelsysteem ermee stopt. Maar ook ziekenhuizen met mortuaria hebben natuurlijk grote problemen als de koeling niet meer werkt. We hebben een paar dagen geleden ook de koelinstallatie van het bloemenhok van een uitvaartonderneming moeten repareren. Pas als het zo extreem warm is besef je hoe belangrijk koeling is. Je moet er toch niet aan denken wat er gebeurt als de koeling van een mortuarium een deze dagen uitvalt.”

Het mag dan drukker dan ooit zijn, IJskoud wordt van deze hittegolf heet noch koud. “We kunnen een hoop aan. Klanten die door kapotte systemen in de problemen komen proberen we direct te helpen en ervoor te zorgen dat alles snel weer draait. Daarvoor zetten we meer monteurs in dan normaal. Onze telefoon staat roodgloeiend en de monteurs draaien overuren. Maar bij ons is het hoofd gewoon koel. We zijn hier op ingericht.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo