Isolatie

Alles over gevelisolatie en gevelonderhoud

Alles over gevelisolatie en gevelonderhoud
In oudere huizen vind je vrijwel nooit isolatie. Hierdoor zijn de stookkosten in zulke slecht geïsoleerde huizen vaak hoger. De warmte ontsnapt immers via de muren en het dak weer naar buiten. Behalve hoge stookkosten zal je in een dergelijke woning ook vaak een onbehaaglijk en oncomfortabel gevoel hebben. Het tocht immers altijd en echt warm wordt het nooit. En in de zomer heb je last van het tegenovergestelde probleem. De warmte trekt snel in het huis en het is al snel bloedheet. Gelukkig kan een isolerende behandeling dan heel veel verschil maken. Je zal veel prettiger en vooral aangenamer wonen. En je bent natuurlijk veel minder geld kwijt aan je energierekening, jaar na jaar. Dat is de investering dus meer dan waard.

Vormen van isolatie

Isoleren is dus een duurzame investering in je huis. Nu zijn er meerdere vormen van gevelisolatie waar je uit kunt kiezen. In de eerste plaats is er de bekende spouwmuurisolatie. In de meeste huizen zit er een kleine ruimte tussen de binnen en buitenmuur. Bij een spouwisolatie wordt deze ruimte vol gespoten met een isolatiemiddel. Dit gaat heel eenvoudig via een paar geboorde gaatjes in de buitenmuur. Het hele proces neemt weinig tijd in beslag en een verbouwing is niet nodig. En je merkt direct het resultaat. Als je al een spouwmuurisolatie hebt, maar de woning graag nog beter wilt isoleren kun je kiezen voor een isolatie aan de binnenzijde van de gevel. Hierbij worden er isolatieplaten aan de binnenkant van de gevel geplaatst. Deze platen worden netjes weggewerkt en uiteindelijk kun je de nieuwe muur gewoon schilderen of behangen. Deze vorm van isolatie is wat ingrijpender omdat je kamers iets kleiner zullen worden en je opnieuw zal moeten decoreren. Bij een isolatie aan de buitenkant van de gevel worden isolatieplaten op de gevel bevestigd, en daarover heen wordt een pleisterlaag of steenstrip aangebracht. Deze vorm van isolatie is tamelijk ingrijpend en ook duur. Daarnaast kan het niet bij elke gevel toegepast worden. Als het echter wel mogelijk is, en je hebt er geld voor, dan zal je al gauw merken dat je met een buitengevelisolatie veel geld bespaart. Het is zelfs de meeste effectieve vorm van isolatie.

Wat kost het isoleren van je gevel?

De meest goedkope vorm van gevelisolatie is de spouwmuurisolatie. Als je deze isolatievorm nog niet hebt kunnen we deze van harte aanbevelen. Het is snel voor elkaar, heel effectief en ook nog eens de goedkoopste optie. Als het gaat om gevelisolatie kunnen we dus wel zeggen dat er een mogelijkheid is voor ieder budget. En je gaat er hoe dan ook op vooruit.

Prijsopbouw van gevelisolatie

Hoeveel een isolatie uiteindelijk kost is afhankelijk van meerdere factoren. Elk isolatiebedrijf rekent immers weer andere tarieven voor hun diensten. Waar je in ieder geval altijd rekening mee moet houden zijn de voorrijkosten. Dit zijn de kosten die je betaald voor de reis van de specialist naar jouw woning. Vaak komt dit neer op ongeveer 0,19 cent per kilometer. Vervolgens betaal je voor de kosten van het isolatiemateriaal en het gebruikte materiaal voor de isolatieprocedure. Ten slotte zijn er natuurlijk de arbeidskosten: de kosten voor het arbeidsproces.

BuitengevelisolatieTotaalprijs
Per 65 m2€5.950 en €8.950

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Als je kiest voor isolatie ben je hoe dan ook wat geld kwijt. Bedenk echter wel dat je al snel resultaat zult zien op je energierekening. Op jaarbasis heb je de kosten van zo’n isolatie er al heel snel uit. En zelfs een goedkope spouwmuurisolatie kan al heel veel resultaat opleveren. Als je meer geld beschikbaar hebt kun je voor één van de andere twee isolatievormen kiezen.

Lees ook: goedkope gevelreiniging

Bespaartips voor gevelisolatie

Als je graag budgetvriendelijk bezig bent, vraag je je wellicht af hoe je kunt besparen op zo’n isolatie. Om te beginnen is het handig om te kiezen voor een isolatiebedrijf dicht bij jou in de buurt. Je betaalt dan minder voorrijkosten. Verder kunnen we kort zijn over de mogelijkheden tot besparen. Want isoleren IS besparen. Je zorgt er namelijk voor dat er minder warmte word verspild. Je zult vanaf het moment dat je geïsoleerd hebt dus minder stookkosten hoeven betalen. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om de waarde van je huis te laten stijgen. En ook in die zin bespaar je, ook al is het op de lange termijn. We raden daarom aan om altijd een isolatievorm te kiezen. Als je een klein budget hebt kies je voor een goedkopere vorm zoals spouwmuurisolatie. Maar als je meer te besteden hebt, zouden we vooral aanbevelen om de hele gevel van top tot teen te laten isoleren.

Vergelijk offertes

Isoleren kan een snelle en effectieve manier zijn om te besparen op de lange termijn. Maar het blijft natuurlijk wel een uitgave. En je wilt hiervoor niet dat meer betalen dan echt nodig is. Je doet er daarom goed aan om eerst eens wat rond te kijken op internet. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die een gevelisolatie voor je kunnen doen. En als je je zuurverdiende centen uitgeeft, wil je wel dat de isolatie perfect wordt uitgevoerd. Maar hoe herken je een goed isolatiebedrijf? Wij raden je aan om te zoeken naar recensies en beoordelingen van mensen die ervaring hebben met de expertise van deze bedrijven. Als je deze even doorleest, wordt al snel duidelijk welke aanbieder over de juiste kennis en ervaring beschikt om de klus te kunnen klaren. Op basis daarvan kun je dan de kanshebbers vragen om een offerte. Via deze website krijg je zo’n offerte gratis en je bent tot niets verplicht. Je kunt de verschillende aanbiedingen vervolgens naast elkaar leggen en de goedkoopste optie eruit kiezen.

Bekijk ook: pvc ramen prijzen

Ook interessant