Isolatie

Zes bouwpartners van Isofinish samen op BuildUp

Zes bouwpartners van Isofinish samen op BuildUp
Isofinish is een innovatief concept voor buitengevelisolatie en -afwerking. De zes partners in dit project nemen deel aan BuildUp op 31 mei 2018 in Gent. Isofinish wordt ondersteund door 6 topondernemingen uit de bouwsector: Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.

Isofinish is een innovatief, volledig regelbaar buitengevelconcept met een doorlopend isolatieschild dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het laat toe om te isoleren zonder onderbrekingen of energielekken.

Isofinish is een geventileerd isolatiesysteem. Ten opzichte van een niet-geventileerde gevel onderscheidt het zich onder meer door de eenvoudige plaatsing, de drukvaste opbouw, de geringe kans op condensatieproblemen en de mindere kans op scheurvorming.

De voordelen van buitengevelisolatie

Studies wijzen uit dat met een goede buitenmuurisolatie tot 25% energie kan worden bespaard. Bovendien kunnen bouwheren die investeren in buitengevelisolatie genieten van een premie bij renovatie.

Bijkomende voordelen zijn dat er ruimte in de woning kan worden bespaard en dat het warmteaccumulerend vermogen van de binnenmuur optimaal benut wordt: zo koelt de muur minder snel af in de winter en blijft hij langer koel in de zomer, waardoor het comfort stijgt.

Qua afwerking laat het Isofinish-concept zich combineren met tal van verschillende esthetische gevelafwerkingen, zoals sidings, leien, kleidakpannen, vezelcementplaten of zink van marktleiders Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger. Isofinish kan op zowat iedere gevel gebruikt worden. Doordat de opbouw perfect regelbaar is, wordt een oneffen ondergrond na afwerking perfect effen. Bovendien zijn er geen extra funderingen nodig.

Interessante premies

Isofinish, tenslotte, komt in aanmerking voor tal van premies. In Vlaanderen krijg je € 15/m2 bij een minimum R-waarde van 3 m2K/W. Voor Wallonië is dat € 25/m2 voor een R-waarde van 3,5 m2K/W. In Brussel heb je premies van € 40, € 45 of € 50/m2 voor een R-waarde van 3,5 m2K/W.

Meer informatie over het Isofinish-concept voor kwalitatieve buitengevelisolatie vindt u op www.isofinish.be

Ook interessant