Aan de slag gaan met de nieuwste woontrends

25 oktober 2018 Bron: Bouw & Wonen
Aan de slag gaan met de nieuwste woontrends
Je bent bezig met het aanpassen van je interieur, maar je hebt geen idee wat de nieuwste woontrends zijn. Zijn het nou nieuwe meubels of moet je toch gaan kijken naar een speciale kleur voor op de muren. Wellicht is het een mooi decoratiestuk voor aan de muur. In dit artikel bespreken wij de nieuwste woontrends, zodat jij je interieur weer helemaal up-to-date kan krijgen. Twijfel je welke meubels bij je passen? We geven je ook hier graag suggesties voor.

Een duurzaam interieur

De laatste jaren letten we steeds meer op de duurzaamheid van producten. We betalen liever wat meer voor een shirt als deze op een duurzame manier is ontwikkeld tegen een eerlijk loon. Dit zien we ook terug in ons interieur. We zoeken voortaan beter naar de mogelijkheden en betalen dan ook meer als we weten dat het een duurzaam meubelstuk is. Denk bij een duurzaam meubelstuk dan vooral aan meubels gemaakt van kurk, riet of linnen. Zeker wanneer je deze meubels combineert met planten en bloemen creëer je al heel snel een duurzaam interieur.

Ronde schilderijen zijn hét decoratiestuk

Decoratie maakt een interieur af, maar welk stuk moet je dit jaar gaan gebruiken? Dit jaar zien wij twee decoratiestukken die een interieur echt af kunnen maken, namelijk het gebruik van lampen en ronde schilderijen. Het gebruik van lampen zien we al jaren terug komen in de interieurtrends, maar ronde schilderijen is toch wel een nieuwkomer. Het voordeel van ronde schilderijen is dat je kan kiezen uit verschillende categorieën, zoals abstract maar ook fotokunst. Hierdoor kan je spelen met verschillende schilderijen maar zal het stuk altijd opvallen. Het gebruik van ronde schilderijen werkt ook in een andere woontrend, namelijk het creëren van contrast binnen je interieur.

Aan de slag gaan met de nieuwste woontrends

Contrast binnen je interieur

Tegenwoordig proberen we in het leven alle ballen in de lucht te houden, het drukke zakelijke leven met het rustige privé leven. Maar ook ons online en offline leven, het draait allemaal om contrast en samenhang. Dit zie je ook steeds vaker terug in ons interieur. Denk hierbij aan het gebruik van vierkante meubels met ronde decoratiestukken. Hier komen de ronde schilderijen weer in terug. Zo heb je nog een tal van mogelijkheden om te spelen met contrast binnen je interieur. Durf te spelen met het contrast en creëer een unieke sfeer binnen je interieur.

Naast deze specifieke interieurtrends zijn er natuurlijk ook weer een aantal kleuren die je aankomend jaar steeds vaker zult zien. Dit jaar zullen we vooral gewaagde kleuren, zoals peach en mosterdgeel, gaan zien. Heb je nog vragen op basis van dit artikel? Laat het ons gerust weten!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo