Vastgoed

6 x waarom je je kantoor in Utrecht wilt vestigen

6 x waarom je je kantoor in Utrecht wilt vestigen
Centraal Station Utrecht
Utrecht, de stad met een flinke aantrekkingskracht op bedrijven. Utrecht staat bekend als een slimme, creatieve, talentvolle en bovenal gezonde stad. Het is een plek waar burgers, bedrijven en kennisinstituten zich graag vestigen om de krachten te bundelen voor een gezonde samenleving voor iedereen. Maar dat is niet het enige, Utrecht heeft nog veel meer te bieden! Een centrale ligging, hoogopgeleide beroepsbevolking… Ga zo maar even door. In dit artikel geven we je zes redenen om je kantoor in Utrecht te vestigen!

1. Competitieve regio in Europa

De regio Utrecht is na Stockholm de meest competitieve regio van Europa met een prettig vestigingsklimaat, sterke economische structuur en hoogopgeleide beroepsbevolking. In 2010 en 2013 stond de regio zelfs op nummer één. Een kantoor in Utrecht vinden is dus ideaal.

2. Hoge kwaliteit van leven

Utrecht is een wereldstad in zakformaat. Open, toegankelijk en gastvrij in een compacte stad maakt het tot een plek met een hoge kwaliteit van leven. Je kunt er wandelen, fietsen en grote hoeveelheden historie bekijken, genieten van architectuur, verrassende musea, levendige festivals en weelderige parken. Niet voor niets in Utrecht de tweede aantrekkelijkste stad om te wonen.

3. Een internationale gemeenschap

Utrecht vormt de thuisbasis van 60.000 internationale talenten en 900 internationale bedrijven. Met internationale scholen en universiteiten is Utrecht het hart van een internationale gemeenschap.

4. Centrale ligging en bereikbaarheid

Utrecht is het centrale trefpunt in Nederland. Je kunt er makkelijk komen dankzij het openbaar vervoer de snelwegen en zelfs Schiphol airport ligt dichtbij. Ook Utrecht Centraal Station zorgt voor verbinding met alle uithoeken van Nederland.

5. Hoogopgeleide jonge beroepsbevolking

Utrecht is een levendige kennisstad met jonge, slimme inwoners: 65% van de bevolking is hoogopgeleid. De typische studentenstad trekt dan ook jaarlijks een flinke stroom aan talentvolle, slimme en jonge mensen aan waarvan een groot deel ook na hun studie in de stad blijft wonen. Dit betekent een flink aanbod aan nieuw talent binnen handbereik.

6. Gezond stedelijk leven

Utrecht is de snelst groeiende en gezondste stad van Nederland. De stad is economisch vitaal en richt zich op slim, groen, innovatief en gezond. De stad onderscheidt zich door met succes de verstedelijking te combineren aan creatieve en innovatieve producten en diensten voor een groene omgeving en de stad gezond leefbaar te houden.

Ook interessant