Vastgoed

De 3 voordelen van centraal wonen in Nederland

De 3 voordelen van centraal wonen in Nederland
Nederland is een klein land. Ruim 17 miljoen inwoners zijn verdeeld over een redelijk klein oppervlakte, waarbij plekken als de Randstad vanzelfsprekend de dichtstbevolkte zijn. Veruit het grootste gedeelte van Nederland leeft in de steden Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast hebben iets meer afgelegen steden als Eindhoven, Maastricht en Groningen ook nog een flink aantal bewoners. De reden dat zoveel mensen in de buurt van de Randstad wonen is vooral terug te leiden naar de centrale ligging. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het centrale wonen? We vertellen je het in dit artikel.

Bijna de helft van Nederland woont in de Randstad

Voor we beginnen geven je een iets beter beeld van de situatie omtrent het centraal wonen in Nederland. Op 1 januari 2020 woonden ruim 8 miljoen mensen in de Randstad. Dit was op dat moment bijna de helft van het hele land. Hier moet toch een reden voor zijn. Oke, we gaan ons dan nu bekommeren over om de 3 voordelen.

1. Centraal is overal dichtbij

Het grootste voordeel voor centraal wonen is het feit dat je overal dichtbij bent. Een voorbeeld. Stel je gaat wonen in het Gooi, dan woon je dicht bij Amsterdam, Utrecht, het IJsselmeer en zelfs de afstand naar de kust is te overzien. Of je nu lekker thuis wilt blijven of erop uit wilt gaan, er is altijd binnen een relatief korte afstand iets te doen. Hierdoor raak je niet snel verveeld.

2. Dicht bij de kust en buitenland

Het tweede grote voordeel van centraal wonen in Nederland is dat je zowel dicht bij het strand woont als bij het ‘buitenland’. Als jij in Enschede of ergens in Limburg woont, dan is de kans klein dat je erop trekt voor een lekkere stranddag. Je zit immers eerst uren in de auto, voordat je eindelijk met je tenen in het zand staat. Woon je iets centraler, dan is het allemaal net wat beter te overzien.

Ben jij juist iemand die graag naar België of Duitsland wilt voor een avontuurtje? Ook dan is de centrale ligging in dit geval gunstig. Vanaf Utrecht zit je bijvoorbeeld binnen no-time in een ander land.

3. Dichter bij de gezelligheid

We kunnen niet ontkennen dat de leukste café's, uitgaansgelegenheden en restaurantjes in de grotere steden liggen. En die liggen nu simpelweg in een wat centralere positie van ons koude kikkerlandje. Zeker tijdens dagen als Koningsdag is het fijn om deze aangelegenheden binnen een aangename afstand van huis te hebben. Natuurlijk, overal worden grote feesten gevierd. Maar in de grote steden lijken ze het allemaal net wat groter aan te pakken.

Centraal wonen in Nederland

Je hebt in dit artikel gelezen over de voordelen van centraal wonen in Nederland. Je bent overal dichtbij, wat je meer dan genoeg opties geeft om je vrije tijd op een leuke manier te besteden. Je zit zo op het strand, in de grote stad, in de natuur en zelfs in het buitenland. Ben jij een liefhebber van gezelligheid en vooral dingen ondernemen, dan is dit gebied absoluut perfect voor jou.

Ook interessant