Wat is nu een handige plek om een koffiemachine neer te zetten?

9 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Wat is nu een handige plek om een koffiemachine neer te zetten?
Tegenwoordig kun je een gezellige koffiehoek thuis maken. Wat heb je ervoor nodig en waar zet je jouw koffiemachine neer? Lees het direct.

De meeste mensen denken bij een plek om een koffiemachine neer te zetten direct aan de keuken. Hoewel dit vaak een goede plek is, zijn er ook andere plekken waar je koffiemachine tot zijn recht komt. Wanneer je jouw koffiemachine in de keuken zet, is een handige plaats bepalen ook belangrijk. In dit artikel lees je alles van praktische zaken zoals de aanwezigheid van een stopcontact en water, tot het gevoel wat je krijgt bij een plek van het koffiezetapparaat. Uiteraard is ook het type koffiezetapparaat belangrijk. Ga je voor een Nespresso machine, filterkoffie-apparaat of een volautomatische koffiemachine?

Praktische zaken bij de plaats van een koffiemachine bepalen

Allereerst is het belangrijk om een aantal praktische zaken te behandelen wanneer je de plek van het koffiezetapparaat gaat bepalen. Er moet uiteraard een geaard stopcontact aanwezig zijn. In geval van kortsluiting biedt een geaard stopcontact bescherming. Daarnaast wil je in de keuken niet met een verlengsnoer werken aangezien dit gevaarlijk is in natte ruimtes. Voor de plaats van je koffiezetapparaat is het goed om te beseffen dat je rondom een koffieapparaat wel vaak wat morst. Koffie is zuur en zal op onder andere natuursteen vlekken geven die er niet meer goed uitgaan. In zo’n geval is jouw koffiemachine op een plank of dienblad zetten een goed idee. Dit brengt ons bij het volgende onderwerp, de gezelligheid van koffiezetten.

Maak een koffiehoek

De keuken is een praktische plek voor de koffiemachine, maar moderne apparaten kun je ook prima ergens anders zetten. Het beste voorbeeld hiervoor is de Nespresso machine. Het grote voordeel van een Nespresso apparaat is dat ze weinig ruimte nemen, een waterreservoir hebben, en dat bij het maken van de koffie vrij weinig gemorst wordt. Nespresso heeft daarmee de plaats waar een koffiemachine moet staan veranderd. Niet langer is de keuken de enige plek voor een koffiemachine. Je kunt een Nespresso apparaat ook in je woon- of werkkamer zetten. Maak een speciaal koffiehoekje met uitgestalde cupjes in allerlei smaken en een mooi rekje voor de kopjes. Een vers kopje koffie maken krijgt daarmee een totaal andere beleving.

Het design van koffiezetapparaten

Naast het gemak dat een Nespresso apparaat biedt, is het design ook mooi om naar te kijken. Kies voor een mooie rode bijvoorbeeld als dit in jouw interieur past. Je koffiemachine mag best opvallen. Hetzelfde geldt voor volautomatische machines. Ook hier heb je geen rommel van losse koffie en hoef je niet dicht bij de kraan te zijn voor water. Je vult ‘s ochtends het reservoir en de rest van de dag hoef je de keuken niet meer in. Je hebt voor een volautomatische machine wel meer ruimte nodig. Het voordeel is wel dat je er koffiebonen in kunt doen en dus echt vers gemalen koffie krijgt. Dit verspreidt bovendien een lekkere geur.

Leuke items voor je koffiehoek

Op kantoor is het een gegeven; collega’s die staan te kletsen bij de koffiemachine. Je kunt het tijdverspilling vinden, maar blijkbaar is de koffiemachine een punt om samen te komen en nodigt het uit tot gezelligheid. Met het thuiswerken kun jij ook die gezelligheid creëren. Wanneer je een volautomatisch koffiezetapparaat hebt, kun je vaak ook heet water tappen. Heb je een Nespresso apparaat? Er bestaan ook mooie design waterkokers die je erbij kunt zetten. Ideaal om jouw koffiehoek met de optie voor thee uit te breiden. Zet kopjes neer voor koffie en thee, suiker en melk, roerstokjes, een display met Nespresso cupjes en een theedoos zoals je die uit restaurants kent. Maak het nog gezelliger met een koektrommel, een doosje chocolaatjes of een trommel met nougat. Tot slot kun je een koffietafelboek neerleggen, bijvoorbeeld met foto’s van de laatste vakantie. Dan heb je meteen iets om over te praten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo