3x de beste koffietrends voor thuis

8 december 2021 Bron: Bouw & Wonen
3x de beste koffietrends voor thuis
Door de pandemie werken we al een hele tijd vanuit huis. De kans is groot dat thuiswerken in coronatijd nog wel even aan blijft houden. Waarschijnlijk heb je je thuiswerkplek al helemaal naar wensen en comfort ingericht. Hoe zit dat met de koffiefaciliteiten in huis? Een lekker kopje koffie tijdens je werkzaamheden is voor velen immers meer dan welkom. In dit artikel lees je daarom meer over de drie beste koffietrends van het moment.

Waarom koffie stimulerend is voor je werk

Een groot deel van de werkende Nederlanders zweert erbij: een of meerdere koppen koffie op een werkdag. Dat is niet heel vreemd; koffie biedt namelijk een paar hele interessante voordelen. In koffie zit de stof cafene wat ervoor zorgt dat je concentratievermogen een flinke boost krijgt. Door cafene te drinken verbeter je een klein beetje je motivatie en geheugen - handig op een werkdag.

Wat daarnaast prettig is, is dat de stof je energie geeft. Het verdrijft ieder gevoel van vermoeidheid waardoor je in volle concentratie aan de slag kan. Let er wel op dat ieder persoon anders reageert op koffie en cafene. De n kan er heel energiek van worden, terwijl de ander alleen meer concentratie en motivatie krijgt.

1. Volautomatische koffiemachine met bonen

Het is natuurlijk wel zo fijn wanneer een kop koffie ook nog eens hartstikke lekker is. Daarom zul je heel blij worden van een volautomatische koffiemachine met bonen. Dit soort machines zetten echt de lekkerste koffie waar je zelf niets voor hoeft te doen. De naam volautomatisch zegt het namelijk al: deze machines doen al het werk voor je. Met slechts n druk op de knop wordt er een overheerlijk kopje koffie voor je gemaakt. Zelfs voor de beste volautomatische koffiemachine heb je geen barista-ervaring nodig. Je hoeft op een werkdag geen tijd in te leveren, terwijl je wel geniet van de lekkerste koffie.

2. Zelf ijskoffie maken voor warmere dagen

Een andere koffietrend waar men vooral in de zomer erg blij van wordt is ijskoffie. Het maken van een kop ijskoffie is heel eenvoudig. Een volautomatische koffiemachine kan je hier (gelukkig) ook bij helpen. Je hebt namelijk altijd een vers gezet kopje koffie nodig. Dat combineer je met melk, water of zelfs een bolletje vanille-ijs en je hebt je eigen overheerlijke ijskoffie gemaakt. Ga je voor de simpele optie? Zet dan een kop koffie, gooi er een paar ijsklontjes in en laat de koffie even afkoelen in de koelkast. Voil, je eigen ijskoffie is klaar. Daarmee kom jij de lente en zomer wel door.

3. Duurzame en eerlijke koffie

Tot slot is het goed om aandacht te geven aan een koffietrend die goed past in het moderne leven: duurzame en eerlijke koffie. Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk. Dat gaat verder dan het afnemen van groene energie of het recyclen van materialen en meubels. Ook wat betreft eten en drinken is het aan te raden om voor duurzaamheid te gaan. Eerlijke koffiebonen zijn koffiebonen die volgens ethische en duurzame regels gemaakt zijn. Hierbij is er meer aandacht voor mens en aarde en natuurlijk voor de koffieboon zelf. Koffieboeren krijgen betere lonen en jij krijgt betere koffie. Wat wil je nog meer?

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo