Thuiswerken? Kies voor monitor steunen voor 1 of 2 schermen

10 augustus 2021 Bron: Bouw & Wonen
Thuiswerken? Kies voor monitor steunen voor 1 of 2 schermen
Thuiswerken kan best wat voordelen met zich meebrengen. Je drinkt je eigen merk koffie uit je favoriete koffiemok en je kunt je eigen muziek opzetten zonder dat je rekening hoeft te houden met de muzieksmaak van je collega’s. Als je freelancer bent dan weet je natuurlijk niet beter dan dat je kantoor aan huis hebt. Je wilt zo comfortabel mogelijk kunnen werken en je richt je werkplek dan ook zo in dat je geconcentreerd bezig kunt zijn, zonder allerlei afleidingen. Thuiswerken wordt dan ook nog prettiger als je ook goed achter je bureau kunt zitten met een monitor die op de juiste hoogte ingesteld kan worden. En dat kan op een hele simpele manier, namelijk met monitor steunen.

Kies een monitor steun die bij je interieur past

Monitor steunen heb je in verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een simpel ontwerp met een éénarmige steun. Deze is in hoogte verstelbaar. En je hebt monitor steunen waarbij je het scherm kunt kantelen en draaien in verschillende posities. Als je bijvoorbeeld lichtinval van de zon hebt, blijf je met zo’n monitor steun op deze manier toch goed zicht houden op je beeldscherm. De monitor schermen zijn er in het zwart of zilver. Dat zijn modellen met een eenvoudige uitstraling. Maar als je houdt van een mooi design, dan kies je voor monitor steunen die er wat meer opvallend en futuristisch uitzien. Je hebt dan een echte blikvanger op je bureau, die beeldschermen van 8 of 9 kg kan dragen en ook geschikt is voor gebogen schermen.

Het voordeel van monitor steunen

Zeker als je thuiswerkt kan de ruimte die je hebt om een beeldscherm neer te zetten, beperkt zijn. Je hebt niet altijd de ruimte in huis om een bureau neer te zetten dat net zo groot is als het bureau op je werklocatie. Dan bieden monitor steunen uitkomst. Doordat je de monitor steun aan de achterkant van het werkblad kunt plaatsen en de monitor dus niet op het bureau staat, heb je ruimte over voor je toetsenbord en voor eventuele dossiers. Op deze manier kun je ook met een iets kleiner bureau toch gewoon lekker werken en kom je geen ruimte tekort. Daarnaast heeft de monitor steun verschillende standen. Je beweegt het beeldscherm gewoon mee in de richting van je zithouding. Dat voorkomt ook dat je te lang in dezelfde houding blijft zitten omdat je beeldscherm nu eenmaal zo staat.

Twee schermen en een klein bureau? Probleem opgelost met een monitor steun

Twee beeldschermen is in sommige situaties heel handig om mee te werken. En dat kan niet alleen op je thuiswerkplek, maar ook op het bureau op kantoor een hoop ruimte innemen. Maar ook dat is gemakkelijk op te lossen, namelijk met de tweearmige monitor. Deze monitor steun heeft een gasveer en kan schermen tot 32 inch dragen. De beide steunen zijn onafhankelijk van elkaar te verzetten, dus je kiest zelf wat de meest comfortabele werkhouding is. Iedere arm kan tot 8 kg dragen. De hoogte van dit soort monitor steunen is ongeveer 40 centimeter, wat een goede hoogte is om ontspannen te kunnen werken. De kabels werk je handig weg, zodat je daar ook niet de hele dag tegenaan hoeft te kijken.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo