5 Interessante Interieurtrends voor 2021

Bron: Bouw & Wonen
5 Interessante Interieurtrends voor 2021
Nu de hele wereld noodgedwongen thuis moet blijven, kunnen we het net zo goed gezellig maken. De lockdown is dan ook een perfecte gelegenheid om achterstallige klusjes in huis te doen. Van het opruimen van de kledingkast tot het creëren van een knusse zithoek van waaruit je je favoriete series bingewatcht. In dit artikel zetten we de leukste ideeën voor een fris interieur op een rijtje.

Sprekende kleuren

Een aantal kleuren zal het in 2021 heel goed doen in huis. Donkerblauw is daar één van en is met name geschikt voor een chique, moderne uitstraling. Combineer donkerblauw met goudtinten en velours voor een eigentijdse, luxueuze sfeer. Ook grijs en geel doen wonderen voor de sfeer in huis: krachtig, optimistisch en een tikkeltje eigenwijs.

Tropisch eiland

Als we niet naar een tropisch eiland kunnen vliegen, brengen we het tropische eiland toch naar huis? Met een paar kleine aanpassingen zorg je ervoor dat je ook thuis continu een vakantiegevoel krijgt. Een hangmat in je woonkamer ophangen mag, maar dat hoeft natuurlijk niet om een eilandgevoel na te bootsen. Wel kun je kiezen voor behang met een botanische print. Beperk je dan tot 1 muur om te voorkomen dat het te druk wordt. De andere muren fris je op met een likje verf. Geel-, groen- en blauwtinten werken goed in deze stijl. Nestvarens, Bananenplanten en Gatenplanten zijn daarbij perfecte, makkelijk te onderhouden kamerplanten om buiten naar binnen te brengen.

5 Interessante Interieurtrends voor 2021

Vintage

Misschien kwam je tijdens het opruimen van de zolder nog een leuk kastje uit grootmoeders tijd tegen. Waarom zou je dit kastje geen prominente plek in je woonkamer geven? Om te voorkomen dat je hele huis een oubollige uitstraling krijgt, kun je meubelstukken uit verschillende tijdperken met elkaar combineren. Een ouderwetse apothekerskast, een Perzisch tapijt en een retrobank maken van je woonkamer een eclectisch geheel. Een frisse kleur op de muur en een paar mooie kamerplanten maken het geheel af. Kies bij voorkeur voor meubelstukken die iets voor je betekenen en vergeet niet: less is more.

Eco chic

Als er, behalve de pandemie, iets is dat het dagelijkse nieuws domineert, dan is het wel de noodzaak om te verduurzamen. Deze verduurzamingstrend vertaalt zich ook prima naar je interieur. Natuurlijke stoffen en aardse tinten doen het daarbij heel goed. Vervang kunststof materialen door hout, glas, metaal en steen. Wollen plaids, linnen gordijnen, een bouclé-tapijt: kies voor warme, natuurlijke materialen voor de aankleding. Ook handgemaakte materialen passen goed in deze stijl. Evenals multifunctionele meubelstukken. Gebruik bijvoorbeeld een houten dekenkist als opbergruimte en als zitplek door er een mooie, geweven plaid over te draperen.

Thuiskantoor

Een bureautje op een stoffige zolder volstaat echt niet meer in een tijd waarin we vrijwel uitsluitend thuiswerken. Maak van je thuiskantoor een ware eyecather en je krijgt vanzelf meer zin om te gaan werken. Alles begint natuurlijk met een comfortabele bureaustoel. Vermijd de eettafel en de bijbehorende eetkamerstoel, als je niet gekweld wil worden door rugpijn. Met een geschikte bureaustoel doe je je lichaam en je productiviteit een groot plezier. De traditionele zwarte stoel op wieltjes is allang achterhaald, dus ga voor een comfortabel en ergonomisch exemplaar naar jouw smaak. Ook een goede bureaulamp mag natuurlijk niet ontbreken. Als je weinig ruimte hebt, kun je kiezen voor een afscheidingswand of een kamerscherm. Zo voorkom je dat je, ook na je werk, steeds geconfronteerd wordt met zaken die nog afgehandeld moeten worden. En maak er een gewoonte van om je bureau op te ruimen. Stapels papierwerk en overige rommel werken voor niemand motiverend.

5 Interessante Interieurtrends voor 2021

Meer inspiratie

Om nog meer inspiratie op te doen, kun je natuurlijk verschillende tijdschriften met woonideeën doorbladeren. Knip foto’s uit van inrichtingen en meubels die je mooi vindt en maak er een moodboard van. Meteen een leuke bezigheid om een regenachtige dag mee te vullen. Ook op het internet vind je een schat aan ideeën. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest of woonblogs. Als je veel websites wil gaan bezoeken, loop je ook een groter risico om op onbetrouwbare sites te stuiten. En als je een afbeelding wil downloaden, krijg je er liever geen malware of een virus voor in de plaats. Om veilig te surfen, kun je dan ook best gebruik maken van een VPN. Je kunt de app voor VPN gratis downloaden voor een snelle en veilige internetervaring.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo