Social Media snelst groeiende inspiratiebron voor interieur

16 juli 2020 Bron: Veneta.com
Social Media snelst groeiende inspiratiebron voor interieur
Voordat Belgen en Nederlanders hun geld aan interieur besteden, laten zij zich eerst inspireren via verschillende kanalen. Er bestaan tal van inspiratiekanalen die boordevol met de laatste interieurtrends en Ėtips staan. Veneta.com onderzocht hoe Nederlanders inspiratie opdoen voordat zij aankoop doen voor hun interieur. Daaruit blijkt dat social media een steeds grotere rol spelen bij woon inspiratie.

Nederlanders verdelen hun aandacht over verschillende kanalen om inspiratie op te doen voor hun interieur. Het gaat dan om de traditionele woonbladen, TV-programma's, fysieke winkels en inspiratie van familie, vrienden en kennissen. Online inspiratie neemt daar een steeds grotere rol in, blijkt uit onderzoek van Veneta.com. Maar liefst 96% van de Nederlanders is actief op social media, verdeeld over verschillende platformen. Social media is dan ook een steeds belangrijkere bron voor het opdoen van wooninspiratie. 22% van de respondenten geeft aan inspiratie op te doen via Pinterest. Vooral het opdoen van woonkamer inspiratie is geliefd onder de Pinterest gebruikers. Uit het nationale social media onderzoek 2019 blijkt dat er dagelijks 734.000 Nederlanders op Pinterest actief zijn (Newcom.nl). Het aantal Nederlanders dat inspiratie opdoet via Instagram blijft groeien, maar is nog niet zo groot. 10% van de respondenten laat zich inspireren via Instagram.

Tv en magazines

Een groot gedeelte van de Nederlanders doet inspiratie op via de traditionele manier. Magazines worden nog steeds veel gelezen. Hier staan vaak veel sfeerfoto's in, die worden gebruikt als inspiratiebron. 17% van de respondenten laat zich inspireren via magazines. TV-programma's doen ook een flinke duit in het zakje. 15% haalt daar de broodnodige inspiratie op. Vooral woonprogramma's als RTL Woonmagazine, waarin aandacht wordt besteed aan de woontrends van het moment, doen het goed bij interieur-shoppend Nederland. Dit programma trekt per aflevering gemiddeld 383.000 kijkers.

Bij anderen thuis

Bestaande inrichtingen bij anderen thuis blijken ook een belangrijke inspiratiebron. Vaak als je bij vrienden, familie, kennissen of buren over de vloer komt, dan bewonder je het interieur. Je kijkt bijvoorbeeld naar de raamdecoratie en meubels. Hier komen plaatjes tot leven en geeft het een reŽel beeld hoe het interieur er in de werkelijkheid uitziet. 15% van de respondenten laat zich maar al te graag inspireren door te Ďgluren bij de burení.

De fysieke winkel

Tot slot is er natuurlijk ook nog altijd de woonwinkel. Voor velen is een bezoek aan zo'n fysieke winkel een inspiratiebron. Rondstruinen in een woonboulevard en je laten inspireren door de laatste trends en toffe combinaties in gewaagde kleursamenstellingen, heeft de voorkeur van 18% van de respondenten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo