Muurbekleding

Een industriële touch met betonlook behang

Een industriële touch met betonlook behang
De industriële look past geweldig goed tussen de moderne interieurtrends. De combinatie van staal met ruwe materialen zet een krachtige uitstraling neer. Een van die ruwe materialen, beton, maakt dankzij de stijgende populariteit van gietvloeren zijn eigen opmars, ook op de wand. Nu leent niet iedere muur zich voor een stucwerk van beton, maar met een mooi beton behang creëert u eenvoudig diezelfde uitstraling.

Van garage naar interieur met industrieel behang

Waar beton vroeger alleen besteed was aan industriële panden zoals garages en lofts, is het nu niet meer uit ons interieur weg te denken. Waarom doet beton behang het zo goed in ons interieur? Het verlangen naar een minimalistische maar karakteristieke uitstraling in de woning wordt beantwoord met de eenvoud van dit sobere materiaal. Het past bij ontzettend veel stijlen en is daardoor tijdloos, niet gek dat deze door de jaren heen in veel interieurs wordt geliefd!

Een industriële touch met betonlook behang

Betonlook in huis

De basis van de industriële stijl ligt in een minimalistische inrichting, gevuld met enkele eyecatchers. Een mooie, kalme harmonie wordt gecreëerd door een open indeling van meubelen en accessoires in een basiskleur toe te voegen. De betonlook is tevens niet alleen voor de woonkamer weggelegd, ook de keuken en badkamer lenen zich uitstekend voor deze minimalistische stijl. Voeg daar wat groen in de vorm van een paar mooie planten aan toe, en u heeft een prachtig ogen resultaat.

Een industriële touch met betonlook behang

Arte behang: een veelzijdige betonlook

De veelzijdige collectie Arte behang is verrijkt met prachtig uniek betonbehang uit de hand van designer Piet Boon. Het Concrete behang van Boon bestaat uit maar liefst zeven verschillende patronen, waaronder gegoten beton, glad beton en bekistingsbeton. Er is zelfs een verwijzing te vinden naar beton uit de oorlogsjaren, toen men betonnen bunkers beschilderden alsof het huizen waren om de vijand op het verkeerde been te zetten. Op het robuuste Arte behang zijn de typische oneffenheden te zien die we ook terugzien bij echt beton, het beton is bijna niet van echt te onderscheiden! Niet enkel Arte heeft een beton behang opgenomen in de collectie: ook bij het behang van Cole & Son vinden we een betonlook behang terug.

De prachtige ruwe uitstraling van behang met betonlook en andere thema’s zijn terug te vinden op Coloredwalls, onderdeel van MisterDesign.

Een industriële touch met betonlook behang

Ook interessant