Vloerbekleding

Nieuwbouw huis laten bouwen met een unieke gietvloer betonlook

Nieuwbouw huis laten bouwen met een unieke gietvloer betonlook
Wie op zoek is naar een kosteneffectieve, authentieke, duurzame en praktische vloer vindt de mogelijkheden voor een optie in de beste gietvloer. Gietvloeren staan synoniem voor zuinigheid, duurzaamheid en veelzijdigheid In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is er bij de toepassing van de gietvloer geen sprake van brand. De ingrediënten zijn cement, zand en water, die bij vermenging een mortel vormen die wordt gebruikt voor het bekleden van trottoirs.

Wat het materiaal het gietvloer betonlook geeft is het cementstof, dat over de vloer moet worden gegooid als het nog vochtig is.

Hoewel de installatie theoretisch eenvoudig lijkt, is het sterk aan te raden om gespecialiseerde arbeidskrachten in te huren. Veel professionals beweren dat ze weten hoe ze een gietvloer showroom moeten creëren, maar slechts weinigen hebben de nodige ervaring. Dus, kijk eens naar de bekledingen die de persoon eerder heeft gemaakt om vervolgens pas het contract te ondertekenen.

Dit type coating heeft een rustiek uiterlijk en scheuren; variaties in de gietvloer kleuren zijn nog steeds gebruikelijk. Scheuren kunnen worden vermeden door het plaatsen van uitzettingsvoegen - van hout, metaal, kunststof of steen - om de twee meter.

Om vlekken te voorkomen, wordt aanbevolen om kwaliteitsmaterialen te gebruiken en niet te variëren met de cementpartij. Ook het gebruik van fijn, helder en gewassen zand draagt bij aan een uniform resultaat. Na de installatie is het aan te raden de ruimte minimaal drie dagen te isoleren, zodat de vloer kan worden uitgehard.

Het is gebruikelijk dat deze coating "beweegt" als hij verwijdt en krimpt, vandaar het verschijnen van enkele scheuren. Vanwege deze eigenschap is het gecontra-indiceerd om de vloer te plaatsen op zeer hoge verdiepingen van gebouwen, waarin de structuur van nature beweegt. Hetzelfde geldt voor vochtige omgevingen, zoals de wasruimte en de interne badkamer, omdat het materiaal vrij glad wordt als het nat is.

Het is de moeite waard om te onthouden dat, net als porseleinen tegels, de gegoten vloeren van het koude type zijn, dus bij het toepassen ervan op kamers, is het goed om in gedachten te houden dat het niet zal zorgen voor gezelligheid. Om de omgeving in balans te brengen, legt u een tapijt op de vloer. Gebruik bij het reinigen van de vloer alleen water en neutrale zeep. Gebruik voor het onderhoud vloeibare of pasteuze was.

Hoewel het vaker voorkomt, is de vloer niet het enige oppervlak dat wordt aangeduid om het verbrande cement te ontvangen: het kan worden geplaatst op muren en zelfs op banken, waardoor een blik met industriële aantrekkingskracht wordt gegarandeerd.

Hoe moet het onderhoud zijn bij een gietvloer?

Na de uithardingstijd is het ideaal om te schuren en het oppervlak schoon te laten om blaren of ruwe oppervlakken te voorkomen bij een gietvloer. Na dit proces moet een sealer worden aangebracht om de poriën van het oppervlak te sluiten en ten slotte een matte of glanzende acrylhars.

Lees hier ook over de voordelen van een gietvloer