Vloerbekleding

Betonlook tegels voor een industrieel interieur

Betonlook tegels voor een industrieel interieur
Beton past uitstekend in de voortdurende industriële trend. Maar het materiaal zelf heeft wel wat nadelen. Bij vocht en temperatuurschommelingen kan beton kleine scheurtjes of barstjes gaan vertonen. Je zult de vloer moeten coaten en regelmatig onderhouden omdat beton niet bestand is tegen zuren en vetten. Een goed alternatief voor een industrieel interieur zijn dan ook de betonlook tegels. De vloertegels zien eruit alsof ze van echt beton zijn gemaakt en geven je interieur direct een robuuste en stoere uitstraling. Tegels met betonlook bieden veel voordelen boven een echte betonnen vloer.

Eenvoudig te plaatsen

Betonlook tegels bieden een ideale oplossing als je van de stoere, industriële uitstraling van beton houdt, maar geen gelegenheid hebt om cement of beton te laten storten. Het aanbrengen van woonbeton vraagt namelijk veel specialisme en kennis en kan het beste over worden gelaten aan een professioneel bedrijf. Bovendien bestaat er altijd een risico op scheuren in de vloer als gevolg van vocht en temperatuurschommelingen. Keramische betonlook tegels zijn daarentegen snel en eenvoudig te plaatsen. Een beetje handige doe-het-zelver kan dit prima zelf doen.

Betonlook tegels voor een industrieel interieur

Maatvaste betonlook tegels

De trendy keramische tegels met betonlook zijn zeer maatvast waardoor ze met een hele smalle voeg te leggen zijn. Kies je voor een voeg in nagenoeg dezelfde kleur als de tegels, dan heb je nog meer het effect van een betonvloer, epoxyvloer of gietvloer. Zo creëer je snel de goede basis voor een interieur in loftstijl.

Betonlook tegels voor een industrieel interieur

XXL tegels benadrukken minimalistische uitstraling

Kies bij betonlook tegels voor een groot formaat. XXL tegels, zoals de vloertegels in 120 x 120 cm. Tegels in deze grote afmeting geven je kamer een ruimtelijk effect; de kamer lijkt groter. En omdat er bij groot formaat tegels minder voegen zichtbaar zijn, wordt de look van een stoere betonnen vloer nog eens extra benadrukt.

Ook interessant