Interieur

Richt je thuiswerkplek modern in met deze tips

Richt je thuiswerkplek modern in met deze tips
De kans is groot dat je een groot deel van 2020 thuis aan het werk bent geweest. Met de actuele maatregelen omtrent de pandemie blijf je waarschijnlijk nog even vanuit huis aan het werk. Wanneer je je thuiswerkplek nog niet flink aan hebt gepakt om volledig comfortabel te kunnen werken, is dit zeker hét moment om aan de slag te gaan. Fijn en comfortabel kunnen werken is namelijk heel belangrijk. In dit artikel lees je enkele tips waarmee je je thuiswerkplek modern in kunt richten.

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Natuurlijk is het van groot belang om over een ergonomisch bureau en een goede stoel te beschikken. Dat is meestal het eerste waar je in investeert wanneer het om een thuiswerkplek gaat, dus die tips ken je waarschijnlijk wel. Wist je ook dat het belangrijk is om goede verlichting te hebben? Natuurlijk licht in de vorm van daglicht is van invloed op je motivatie. Volgens diverse onderzoeken zorgt daglicht voor een betere gezondheid, een gelukkiger gevoel en zo ook een betere productie voor je werk.

Kijk daarom eens naar de verlichting op je werkplek. Moet je nog extra lampen toevoegen of is er voldoende daglicht aanwezig? Het kan ook zijn dat er te veel daglicht is - wanneer natuurlijk licht op je beeldscherm schijnt, is het soms lastig concentreren. Zorg in zo’n geval voor goede rolgordijnen op maat die je bijvoorbeeld via onlinerolgordijnen.nl kunt kopen. Daarmee beslis je zelf hoeveel daglicht er wel of niet aanwezig is.

Smart home om extra comfortabel te werken

Wat het werken thuis daarnaast nog eenvoudiger maakt is om de overstap naar smart home te maken. Steeds meer mensen zien de voordelen van slimme apparaten in huis in. Smart home wordt niet voor niets het huis van de toekomst genoemd. Het biedt ontzettend veel pluspunten en handigheidjes aan, zo ook voor de thuiswerker. Vanaf je werkplek kun je bijvoorbeeld met smart home zorgen dat je verlichting aan of uit gaat.

Ook bedien je met gemak via je smartphone de slimme thermostaat. Ben je even wandelen tussen het werken door? Dan kun je op je telefoon binnen enkele seconden zien hoe warm het thuis is. Daarnaast kun je de temperatuur op afstand bepalen. Naast smart home kiezen steeds meer particulieren en ondernemers voor zonnepanelen. Zelfs zonnepanelen kun je met je smartphone bedienen en inzien! Controleer eens de mogelijkheden voor zonnepanelen via Zonnestroom Nederland. Daarmee ben je ook nog eens groen bezig vanaf je thuiswerkplek; dat past helemaal binnen deze moderne samenleving.

Kies voor glasvezel internet

Meer thuiswerken betekent ook dat je veel meer gebruik maakt van je eigen internetnetwerk. Waar je WiFi eerder wellicht ietwat traag was, had je daar nooit zoveel problemen mee wanneer je iets moest opzoeken via je tablet of wanneer je een liedje wilde afspelen via je smartphone. Nu je elke dag achter je laptop van internet gebruik moet maken, is je huidige verbinding misschien toch echt wel te traag. In dat geval kan glasvezel een oplossing voor je bieden. Internet via glasvezel is namelijk razendsnel én stabiel. Andere voordelen van glasvezel zijn onder andere:

  • Met glasvezel profiteer je van een hele hoge uploadsnelheid en downloadsnelheid.
  • De kwaliteit van videobellen, het afspelen van video’s en andere beeldopdrachten is ontzettend scherp, snel en goed.
  • Je hebt een ruime keuze in abonnementen voor glasvezel. Je kiest dus altijd voor een abonnement dat bij jouw internetverbruik past.

Ook interessant