Thuiswerken in stijl: tips voor design thuiswerkplek

7 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
Thuiswerken in stijl: tips voor design thuiswerkplek
Nu we massaal vanuit huis moeten werken is het goed om eens na te denken over het bouwen van een mooie en efficiŽnte werkplek, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Het is belangrijk om een comfortabele werkplek thuis te hebben waar je goed kunt zitten en voldoende werk gedaan kunt krijgen zonder dat je te veel wordt afgeleid. Wat veel mensen vergeten, is dat zoín werkplek er ook best stijlvol uit mag zien. In dit artikel geven we je enkele tips om je werkplek thuis om te toveren tot een design thuiswerkplek.

Let op de grote meubels van je thuiswerkplek

De basis voor een design thuiswerkplek inrichten, ligt bij de meubels die je kiest. Zodra die basis er stijlvol uitziet, zul je zien dat dat met accessoires en andere details wel goed komt. Een goede thuiswerkplek bestaat in ieder geval uit een bureaustoel, een ruime tafel en goede verlichting.

Zoek daarom eens tussen het aanbod design bureaustoelen en design bureaus om te kijken welke stijl het beste bij je past. Wat het altijd goed doet, is een thema met strakke meubels. Kies bijvoorbeeld voor een bureaustoel en tafel in een zwarte of witte kleur of ga juist voor een felle kleur stoel in combinatie met zwart en wit. Vermijd printjes en andere drukke details om zo min mogelijk te worden afgeleid.

Ruime keuze in design verlichting

Naast de meubels is het aan te raden om te kijken naar de verlichting bij je werkplek. Het is in ieder geval goed voor je gezondheid ťn voor de motivatie om ervoor te zorgen dat je werkplek goed verlicht is. Daarom kun je net zo goed direct gaan voor prachtige design bureaulampen, hanglampen en staande verlichting om er een sfeervol en modern geheel van te maken. Design lampen zien er net als de bovenstaande meubels strak uit. Dat betekent geen poespas, effen kleuren en opvallende modellen.

Ga het liefst voor een verstelbare bureaulamp zodat je de mate van verlichting aan kunt passen wanneer je dat wenst. Dit geldt overigens ook voor de andere meubels: kies het liefst voor een bureaustoel en een tafel die je kunt verstellen, zodat je zitten kunt afwisselen met staan en af en toe van houding kunt veranderen. Dat is beter voor je lichaam en uiteindelijk ook voor je geest.

Duurzame meubels binnen je stijlvolle interieur

Nu je toch al op de goede weg bent met het stijlvol inrichten van je thuiswerkplek is het aan te raden om eens te kijken naar de duurzaamheid van de meubels die je kiest. Steeds meer stijlvolle bureaus, stoelen en andere meubels beschikken namelijk over een groen karakter. Omdat een duurzame inrichting niet meer weg te denken is uit de huidige samenleving kan het geen kwaad om je eens te verdiepen in de mogelijkheden ervan.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een design bureau dat gemaakt is van duurzaam hout. Of kies voor een classy meubelstuk dat al eens gebruikt is. Tweedehands meubels voor je thuiswerkplek zijn overal te krijgen. Het voordeel van dit soort duurzaam meubilair is dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu en dat je nog jaren van dergelijke meubels kunt genieten. Duurzaamheid betekent namelijk kwaliteit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo