Verlichting

Kies de juiste verlichting die voldoet aan jouw woonwensen

Kies de juiste verlichting die voldoet aan jouw woonwensen
Mis je nog de juiste verlichting voor je woning? Het aanbod aan lampen kan best overweldigend zijn. Om de juiste lamp te vinden is het handig om te bepalen voor welke woonruimte de lamp bedoeld is. Ook kun je nagaan welke functie de lamp moet vervullen. Moet deze praktisch zijn of voor meer sfeer in de ruimte zorgen, of misschien wel beide eigenschappen hebben. Daarnaast kun je ook kijken waar in de ruimte je de lichtbron wil plaatsen en of deze de gehele ruimte of maar een bepaald object moet verlichten. Als de lamp een eyecatcher in de woonruimte moet zijn dan is een grotere en/of opvallendere lamp geschikt. Wanneer de lamp juist een subtiele toevoeging moet zijn binnen het interieur, kun je beter kiezen voor een kleiner formaat.

Woontrends

Op het gebied van wonen zijn er verschillende woontrends te vinden. Industriële, houten en zwarte lampen zijn op dit moment erg populair. Voor elke woontrend is er wel een soort lamp te vinden. Veelal heb je de keuze uit hanglampen, vloerlampen, plafondlampen, wandlampen, tafellampen, bureaulampen en spotjes. Hieronder worden de trends kort besproken.

Industriële lampen

Op dit moment zijn industriële lampen erg populair. In woontijdschriften kom je deze woonstijl veelvuldig tegen. Hier zie je stoere zwarte lampen of industriële lampen in combinatie met hout terugkomen. In deze stijl is er veel mogelijk. Zolang je er maar een stoere uitstraling aan geeft.

Houten lampen

Houten lampen

Zoek je een lamp die warmte en behaaglijkheid uitstraalt? Wil je je woning inrichten met landelijke objecten? Een houten lamp is gemaakt van een natuurlijk materiaal. Deze geeft meteen warmte en sfeer aan je woonruimte. Er zijn verschillende soorten hout te vinden, van donker kersenhout tot onbewerkt Scandinavisch hout.

Zwarte lampen

Vind je het lastig om een bepaalde stijl lamp te kiezen? Dan kan een zwarte lamp wellicht een goede optie zijn omdat deze te combineren is met verschillende stijlen. Zwart is eigenlijk geen echte kleur, toch wordt deze regelmatig gebruikt in woonruimtes. Zwart geeft een chique en moderne uitstraling. Wanneer je voor een zwarte lamp kiest, is het aan te raden om te stoeien met contrast. Door te werken met meer kleuren of materialen in je interieur.

Zwarte lampen

Draadlampen

De draadlamp is momenteel erg gewild om zijn design. Deze is te herkennen aan zijn eenvoud. Dit komt omdat de draadlamp is afgeleid van de fabriekslamp die destijds vooral functioneel moest zijn. Het leuke van deze draadlamp is, wanneer je deze aandoet, dat je een prachtige dradenstructuur op de wand te zien krijgt. Dit model past goed boven de eettafel. Wanneer je 2 of meer draadlampen naast elkaar hangt, geeft dit een levendig effect.

Draadlampen