Wat zijn de belangrijkste woonaccessoires voor aankleding binnenshuis?

Bron: Bouw & Wonen
Wat zijn de belangrijkste woonaccessoires voor aankleding binnenshuis?
Bij het inrichten van een woning komt veel kijken. En ook de woonaccessoires spelen een grote rol – ze maken het gezellig in huis. Maar dat is niet alles: accessoires kunnen ook zeker een praktisch doel hebben in het interieur. In deze blog zetten we op een rijtje wat de belangrijkste woonaccessoires zijn om in huis te halen: lees gauw verder.

Een vloerkleed in huis

Een ideale manier om voor meer comfort in huis te zorgen? Leg een vloerkleed op de grond! Zowel in de woonkamer bij de bank als in de slaapkamer bij het bed. Maar er zijn meer ruimtes in huis waar een vloerkleed een waardevolle toevoeging is: in de hal of de werkkamer bijvoorbeeld. Bij Webkarpet is een ruim aanbod van kwalitatieve vloerkleden te vinden, in alle stijlen en afmetingen. Voor ieder interieur is er zo het perfecte vloerkleed te koop. Van een kleurrijk en hoogpolig rond vloerkleed tot een rechthoekig model in een natuurlijke look van zeegras, om maar wat voorbeelden te noemen.

Goede verlichting in huis

Goede verlichting is essentieel in huis: verlichting dient immers een praktisch doel. En aangezien verlichting in iedere kamer van belang is, kan er maar beter meteen voor stijlvolle verlichting worden gekozen! Ga voor designs met een opvallende look, bijvoorbeeld wat betreft de kleur of de vorm. Ook een tip: haal niet alleen plafondlampen in huis, maar net zo goed staande lampen of tafellampen. Zorg voor een fraaie afwisseling!

Een handige prullenbak in de keuken

Een must-have in de keuken? Dat is natuurlijk de prullenbak! Waar deze in de meeste woningen slechts een praktische functie heeft, is het juist ook een optie om een ware eyecatcher in huis te halen. Denk aan een prullenbak met een modern ontwerp of een opvallende kleur, zoals blauw, geel of groen. Zo maak je nog eens wat leuks van dit item dat je toch sowieso nodig hebt in huis.

Decoratie aan de muur

Een kale muur maakt dat het maar wat lastig is om voor sfeer te zorgen in huis. Denk daarom goed na over muurdecoratie! Boven de bank of de eettafel bijvoorbeeld. Er zijn veel opties om uit te kiezen. Zo is een muurcollage een populaire keuze: hang lijsten op in verschillende groottes, waar je toffe prints in kwijt kunt. Van persoonlijke foto’s tot kunst. Daar raak je niet op uitgekeken!

Accessoires in de badkamer

De badkamer wordt vaak als niet meer dan een praktische ruimte gezien, waarbij een leuke inrichting al gauw wordt overgeslagen. En dat is zonde! Ook hier kun je een sfeervolle plek van maken, als je maar voor de juiste accessoires kiest. Denk aan een trendy tandenborstelhouder of zeeppomp – liefst in een overeenkomende stijl. Bamboe is een populaire keuze, of ga juist voor een stoerder jasje met zwart metaal. En zorg verder voor een mooie handdoekhouder, toiletrolhouder en spiegel. Zo heb je aan alles gedacht!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo