Maak werk van je werkplek

15 september 2020 Bron: UPR
Maak werk van je werkplek
We werken steeds meer van thuis uit en de coronacrisis heeft dat proces alleen maar versneld. Hoog tijd dus om werk te maken van je home office. Met deze lifestyletips creŽer je een inspirerende ruimte waar je het beste uit jezelf kan halen.

Work life balance

Werken vanuit je luie zetel of aan een keukentafel die dienst doet als geÔmproviseerd bureau mag op het eerste gezicht misschien wel verleidelijk lijken, maar de lockdown heeft ons geleerd dat het niet de ideale manier is om gefocust te blijven. Zeker niet met andere huisgenoten in de buurt. Een aparte werkruimte is dus zeker geen overbodige luxe en heeft als bijkomend voordeel dat je op het einde van de dag de deur letterlijk en figuurlijk achter je dicht kan trekken. Zo voorkom je dat de grens tussen werk en vrije tijd vervaagt. Heb je niet voldoende plaats in huis? Geen stress! Volgende tips maken al een wereld van verschil.

Quick-Step - Maak werk van je werkplek
Pulse Click (vinyl) - Herfst Eik Natuur Ä40,95 /m2

Clean desk

Vergeet het Engelse gezegde Ďa clean desk is a sign of a sick mindí. Door orde in chaos te brengen, creŽer je ruimte in je hoofd om te focussen. Bovendien maakt een compact werkblad of inklapbaar bureau het sowieso onmogelijk om rommel te laten rondslingeren. Kies daarom voor een overzichtelijk opbergsysteem. Enkele planken aan de muur vragen geen plaats en zijn budgetvriendelijk. Zo kan je investeren in vrolijke, kleurrijke gadgets die je creativiteit stimuleren.

Quick-Step - Maak werk van je werkplek
Pulse Click(vinyl) - Katoen Eik Natuur - Ä40,95 /m2

Of in een bureaulamp die overbelasting van je ogen voorkomt. Voor wie heel de dag aan de computer gekluisterd zit, is een ergonomische stoel ook geen overbodige luxe. Vind je het toch nog moeilijk om heel de dag stil te zitten achter je bureau? Kies dan voor een vinylvloer of laminaatparket van Quick-Step. Zo hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke krassen en doordat de vloeren waterbestendig zijn is het geen ramp als er eens een koffietas sneuvelt. Sowieso zijn de vloeren van Quick-Step bijzonder onderhoudsvriendelijk waardoor je niet te veel tijd verliest aan poetsen en je werkplek toch proper en hygiŽnisch blijft.

Stilte aub, hier wordt gewerkt

Thuiswerken zou een positief effect hebben op onze productiviteit. Voorwaarde is wel dat je niet wordt afgeleid door je omgeving, maar soms kan het kleinste geluid je al uit je concentratie halen. Omwille van het akoestisch dempend effect leent een vinyl vloerbekleding van Quick-Step zich dan ook perfect voor een home office. Daarnaast is het ook belangrijk om visuele rust te creŽren. Als je wel eens durft weg te dromen, is het een goed idee om je home office af te schermen met een gordijn of een ouderwetse paravent. Je kan je bureau ook tegen een muur plaatsen en deze schilderen in een rustgevende kleur. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat natuurtinten Ė zoals blauw en groen Ė stress verlagen. Of waarom niet kiezen voor een kantoorplant? En jawel, dat laatste mag je letterlijk nemen want van die saaie collega die enkel over het werk kan praten, ben je nu gelukkig verlost. Zo maak je van je home office een gezellige bubbel waar het leuk werken is.

Quick-Step - Maak werk van je werkplek
Links: Pulse Click (vinyl) - Katoen Eik Natuur Ä40,95 /m2
Rechts: Signature (laminaat) - Gewaxte Eik Bruin Ä32,95 /m2


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo