Verhuizen

6 verhuishacks om de verhuizing makkelijker te maken

6 verhuishacks om de verhuizing makkelijker te maken
Een verhuizing kan veel stress opleveren. Zeker als je de dag niet goed hebt voorbereid. Om alles toch soepel te laten verlopen, delen we vandaag 6 verhuishacks. Deze slimme trucjes en handige tips komen zonder twijfel goed van pas. Zo wordt verhuizen ineens een stuk makkelijker!

1. Gebruik stevige tweedehands verhuisdozen

Het is altijd het beste om gebruik te maken van echte verhuisdozen. Dus geen slappe kartonnen doos die je nog in de schuur had liggen. Deze kunnen snel kapot gaan en zijn daarnaast lastiger te dragen en stapelen. Ook allerlei tassen in verschillende formaten zijn in een verhuiswagen geen succes. Kies daarom echt voor de speciale verhuisdozen. Deze kun je vaak wel van iemand lenen of voor een kleine prijs overkopen. Met tweedehands dozen bespaar je een hoop geld én ben je lekker duurzaam bezig.

2. Pak breekbare spullen in met handdoeken en sokken

Geef vooral niet te veel geld uit aan inpakmateriaal. Het is beter voor het milieu om zo min mogelijk plastic folie en schuim te kopen. Je kunt ook gewoon je eigen spullen gebruiken voor het inpakken. Denk aan handdoeken, washandjes, sokken, beddengoed etc. Dit moet toch vervoerd worden naar je nieuwe huis – dus waarom zou je het niet nuttig gebruiken?

3. Vervoer je kleding in een grote zak

Laat al jouw kledingstukken hangen aan de kledinghanger en pak ze in het geheel in. Gebruik een grote (vuilnis)zak en trek dit vanaf de onderkant over de kleren heen. Bind de hangers aan de bovenkant aan elkaar en je kunt zo minimaal 10 kledingstukken in één keer vervoeren!

4. Regel de verhuizing van je internet en televisie abonnement

Hoe fijn is het als je meteen op de eerste dag kunt genieten van internet en tv in je nieuwe huis? Vergeet dus niet om jouw abonnement mee te verhuizen door de adreswijziging op tijd door te geven. Vaak kan dit heel snel en eenvoudig online. Komt het toch voor dat je een dag moet wachten tot je het internetabonnement op je nieuwe adres kunt gebruiken? Maak je geen zorgen! Met een mobiel abonnement met unlimited data geniet je ook van tijdelijk internet thuis. Hiermee kun je namelijk onbeperkt internetten, streamen en gamen op je telefoon. Ook is het mogelijk om hotspots aan te maken, waardoor je bijvoorbeeld je laptop kunt verbinden met internet om te kunnen werken.

5. Maak foto’s van meubels en elektronica

Er zijn vast een hoop meubels en elektronische apparaten die je deels uit elkaar moet halen voor de verhuizing. Hoewel het er altijd zo logisch uitziet, is het slim om eerst een aantal foto’s te maken voordat je alles losmaakt. Je zal jezelf dankbaar zijn!

6. Pak een tasje in met belangrijke spullen

Verzamel alle belangrijke spullen in een tas of rugzak en sleep deze de hele verhuizing met je mee. Stop er dingen in als sleutels, opladers en belangrijke papieren. Maar ook toiletspullen voor de eerste nacht zijn vaak handig om apart te houden.

Ook interessant