Verhuizen

Verhuizen naar nieuwbouw: 4 handige verhuistips

Verhuizen naar nieuwbouw: 4 handige verhuistips
Als je binnenkort gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning, zijn er een aantal specifieke punten waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk moet je de verhuizing goed voorbereiden door spullen zorgvuldig in te pakken en een duidelijk to-do lijstje te maken. Maar er zijn nog een paar aandachtspunten die je door de chaotische periode misschien over het hoofd ziet. Zo moet je op tijd je verzekeringen aanpassen, je nieuwbouwwoning goed beveiligen en nauwkeurig controleren op gebreken. Daarnaast is het handig om een tijdelijke opslagruimte te regelen bij jou in de buurt, bijvoorbeeld een opslag in Amsterdam.

Verhuistip 1. Pas contracten en verzekeringen aan

Pak alle belangrijke papieren van contracten en verzekeringen er eens bij. Moet je oude contracten opzeggen en nieuwe afsluiten? Of hoef je alleen een paar aanpassingen te maken voor je nieuwe situatie? Zet alles duidelijk op een rijtje en regel het zo snel mogelijk.

Verhuistip 2. Check je nieuwbouwhuis op gebreken

Het komt eigenlijk nooit voor dat een nieuwbouwwoning helemaal perfect is bij oplevering. Er zijn vaak meerdere gebreken op verschillende vlakken. Denk aan slechte afwerking, ventilatieproblemen, een scheve vloer en een niet-werkende kraan. Het is belangrijk om alles kritisch te bekijken, te controleren én de gebreken zo snel mogelijk te melden.

Verhuistip 3. Beveilig je nieuwbouwwoning

Nieuwbouwhuizen zijn helaas erg populair bij inbrekers. Er wonen vaak nog weinig mensen in de wijk en er is dus nauwelijks controle. Vergeet daarom niet om jouw woning na oplevering meteen te beveiligen. Breng beveiligingsstrips aan, laat extra sloten plaatsen, bouw alvast een schutting om het huis of investeer in een beveiligingscamera/alarm.

Verhuistip 4. Huur een opslagruimte in jouw omgeving

Wil je niet meteen alle verhuisdozen in je nieuwe woning zetten? Dan komt een tijdelijke opslagruimte heel goed van pas. Hier kun je de spullen die je nog niet nodig hebt veilig bewaren. Het is ook verstandig om hier de eerste periode je waardevolle spullen naartoe te brengen. Zo verklein je de kans op inbraak. Heb je geen zin om iedere keer met een overvolle auto naar de opslaglocatie te rijden? Dan hebben wij een handige tip: kijk eens naar de mogelijkheden van Kubox. Zij hebben niet alleen selfstorage locaties, maar ook een thuisbezorgd service. Je kunt simpelweg een Kubox huren die vervolgens bij je voor de deur wordt afgeleverd. Deze opslagbox vul je met alle spullen en laat je daarna weer ophalen. Kubox vervoert het naar de opslagruimte bij jou in de buurt en brengt het natuurlijk ook weer terug zodra je het nodig hebt!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Ook interessant