5x de leukste plantenbakken voor jouw tuin!

Bron: Bouw & Wonen
5x de leukste plantenbakken voor jouw tuin!
Een boompje hier en een plantje daar! Wanneer jij jouw tuin een persoonlijke touch wilt geven dan zijn mooie plantenbakken dť ideale keuze. Ook bij het opfleuren van een betegelde tuin of een balkon, kunnen plantenbakken een goede uitkomst geven. Een plantenbak van mooi materiaal kan namelijk ontzettend veel sfeer geven aan een buitenverblijf. Laat je inspireren door deze 5 verschillende soorten plantenbakken voor in jouw tuin.

Hardhouten plantenbak

Wanneer je kiest voor een plantenbak van hardhout maak je een zeer duurzame keuze. Een ander groot voordeel van hardhouten plantenbakken is dat ze zowel binnen als binnen kunnen worden geplaatst. De bakken zijn ontzettend sterk en hierdoor dus geschikt voor allerlei soorten bomen en planten. Het materiaal heeft een stoere en robuuste uitstraling en gaat ook nog eens jarenlang mee!

Een roestkleurige plantenbak

Cortenstaal plantenbakken hebben de kleur van roest en hierdoor een industriŽle en stoere look. Door de natuurlijke oxidatielaag ziet de plantenbakken er allemaal net wat anders uit. Ideaal dus als je een echte eyecatcher in je tuin wilt zetten. Een groot voordeel van deze plantenbakken is dat ze vorstbestendig zijn en buiten dus lange tijd mooi blijven. Een duurzame keuze dus!

Kunststof plantenbak

Plantenbakken van kunststof zijn verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, vormen en maten. Voor ieder wat wils! Deze plantenbakken zijn over het algemeen licht van gewicht. Ook zijn ze bestand tegen de weersinvloeden van zon en regen. Om die reden zijn deze bakken ook geschikt voor binnen en buiten.

Plantenbak van natuursteen

Natuursteen staat bekend om zijn duurzaamheid en esthetische kenmerken. Het materiaal is prachtig, geen twee stenen zijn hetzelfde! Plantenbakken van natuurstenen hebben een hele natuurlijke en warme uitstraling. Een groot voordeel van een natuurstenen plantenbak is dat ze, vanwege hun gewicht, niet snel uit de tuin zullen worden gestolen.

Composiet plantenbak

Composiet heeft qua look en feel veel weg van natuursteen. Composiet wordt echter gemaakt door glasvezel te mixen en te versterken met steengruis. Dit materiaal wordt fiberstone genoemd. Plantenbakken van composiet hebben een hele natuurlijke uitstraling. Ze zijn licht van gewicht en zeer onderhoudsvriendelijk. Door het gebruik van fiberstone zijn deze plantenbakken van composiet vrijwel niet te onderscheiden van echt natuursteen.

Ontwerp jouw ideale tuin

Naast het kiezen van materialen zijn er natuurlijk nog allerlei verschillende mogelijkheden voor de manier waarop je de plantenbakken in je tuin zet. Je kunt bijvoorbeeld een strakke uitstraling creŽren door plantenbakken met dezelfde afmetingen en kleur naast elkaar te positioneren. Deze opstelling is ook geschikt wanneer je verschillende ruimtes in je tuin van elkaar wilt scheiden. Wanneer je meer van een speelse uitstraling houdt kan je juist kiezen voor plantenbakken met verschillende hoogtes. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om juist te kiezen voor ťťn plantenpot. Wanneer je hier bijvoorbeeld een mooie boom in zet kan dit een prachtige eye catcher zijn!

Kiezen voor een plantenbak

Bij het kiezen van een plantenbak is het aan te raden om goed te letten op de vormvastheid van de bak en de duurzaamheid van het gebruikte materiaal. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de stevigheid van de eventuele randen en/of hoekverbindingen. Een ander belangrijke afweging is de stijl en uitstraling die jij voor jouw tuin voor ogen hebt. Stoer, speels of natuurlijk? Jij bepaalt! Maak er wat moois van!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo