In 5 stappen een vernieuwde tuin

Bron: Bouw & Wonen
In 5 stappen een vernieuwde tuin
Deze stappen zijn ideaal als je liever niet te veel tijd aan de tuin kwijt wilt zijn, maar wel graag in een mooie tuin wilt zitten! Een leuke tuin met weinig onderhoud is de oplossing voor velen. Natuurlijk zul je de tuin wel af en toe bij moeten houden, maar de inzet is minimaal. Wat sowieso een eerste goede stap is, is om een tuin te nemen waar niet te veel planten in staan. En aan de hand van onderstaande stappen wordt ie nog mooi ook.

Stap 1: plantenbakken

Als je een tuin hebt waar veel tegels liggen is het een goed idee om plantenbakken of -potten neer te zetten. Zo houd je de groei van de planten in de gaten en hoef je niet al te veel in de aarde te wroeten. Koop een paar potten met planten, bij bijvoorbeeld www.plantengrow.nl, voor op het terras en je terras ziet er gelijk gezelliger uit.

Stap 2: relaxen tot de max

Als je 100% wilt genieten van de tuin, dan is het een goed idee om er een tuin set neer te zetten. Je hebt tegenwoordig enorm veel keuze en het is alsof je een woonkamer in je tuin hebt zo mooi kan het eruit zien. Ga voor een setje dat makkelijk is in onderhoud en lekker zit!

Stap 3: hang een spiegel op

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar een spiegel in de tuin kan een verrassend effect geven! Je creëert namelijk meer diepte en de tuin lijkt groter. Het mooie is ook dat een spiegel na verloop van tijd wat gaat verweren, waardoor ie meer karakter krijgt.

Stap 4: Buitentapijt

Nog zo eentje die veel verandering in de tuin teweegbrengt zonder al teveel moeite! Een buitentapijt is ideaal. Het kan tegen een stootje, het is zacht onder je voeten en het ziet er gelijk weer een stuk mooier uit in de tuin. Erg handig ook als je kinderen hebt, die kunnen het ook af en toe gebruiken als speelkleed.

Stap 5: Likje verf

Ok, dit is al wel een stapje verder.. Maar een likje verf kan wonderen doen voor je schutting of schuur! En als je ‘m eenmaal goed gedaan hebt, ben je er weer voor een paar jaar af. Doordat een schuur en/of schutting een behoorlijk deel van de tuin vormt, is het zeker goed hiernaar te kijken. Zo kun jij ultiem genieten van je vernieuwde tuin!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo